Apple додасть в iOS відновлення системи без підключення до інших пристроїв

4 хв. читання
iphone music

У бета-версії iOS 13.14 з’явиться можливість відновити систему або “скинути” її, не підключаючи смартфон або планшет до комп’ютера.

Apple пишається зручністю та стабільністю свого програмного забезпечення, особливо мобільної платформи, але помилки  трапляються. Тому навіть повністю “причесана” iOS може бути заблокована або давати збій так, що неможливо буде нормально працювати з гаджетом.

Найчастіше останнім засобом  для виправлення цих проблем є повне відновлення iPhone або iPad через підключення  його до комп’ютера, але, здається, Apple нарешті вигадала, як це зробити завдяки зручності бездротового підключення до Інтернету, пише  Slashgear.

Можливо, колись це було нормально – підключити iPhone, iPad або навіть iPod Touch до Mac чи ПК на Windows , коли виконується екстрене скидання “прошивки”. Зрештою, користувачі Apple з часом звикли до цієї вимоги. Однак пізніше це стало досить незручно, і не тільки через потребу переключатися між двома пристроями. Деякі люди можуть навіть не мати комп’ютера, до якого треба підключатися.

З огляду на те, що Apple просуває iPad як наступне покоління комп’ютерів (але поки що це не такі повноцінні комп’ютери, як Mac і MacBook), Ви б подумали, що було б добре придумати спосіб відновити пристрій без використання традиційного комп’ютера. Ця вимога стає ще більш обтяжливою, коли Ви раптом розумієте, що Apple Watch або HomePod навіть не підключаються до таких комп’ютерів. Тоді Ваш єдиний шлях порятунку – це доставити гаджет в авторизований сервісний центр і сподіватися, що гарантія все ще діє.

На щастя, Apple, очевидно, врахувала таку ситуацію і почала розробляти метод “O-Air” або “OTA” для “відновлення ОС”. Підказки на цю майбутню функцію користувачі помітили як опцію “Відновлення iOS через Інтернет”. Згідно цих згадок, це був би один із двох методів, доступних користувачам, інший – традиційний USB-кабель.

Хоча це було б новим для iOS, у Mac ця опція існує вже багато років, оскільки не було б сенсу підключати його до іншого Mac. Питання в тому, коли ця функція з’явиться і на смартфонах та планшетах, оскільки вона здається занадто новою для релізу iOS 13.4, який, як очікується, з’явиться вже у березні.

Нагадуємо, офіційний додаток Firefox Private Network VPN для Android вже доступний для завантаження в Google Play, хоча сам VPN-сервіс знаходиться в статусі закритого бета-тестування.

Також двоє 31-річних мешканців Харківщини за допомогою активного сканування сайту на вразливість із використанням спеціалізованого програмного забезпечення та засобів анонімізації здійснювали несанкціоновані втручання в роботу сайтів конкурентів та отримували доступ баз даних.

Зверніть увагу, кільця з NFC-чипом стали доступними для власників карток Visa, випущених державним “Ощадбанком”. Клієнти банку отримали можливість користувтаися технологічною новинкою, за яку доведеться викласти 3,5 тисячі гривень.

До речі, за допомогою TensorFlow.js можна в режимі реального часу “стерти” людини в кадрі, при цьому вся навколишня його обстановка залишається колишньою.

Окрім цього, Google надає користувачам можливість синхронізувати паролі при авторизації в облікового запису, проте в майбутньому в браузері Chrome можуть з’явитися додаткові налаштування контролю, які дозволять користувачам вибирати, які паролі і де потрібно зберігати – локально на пристрої, в хмарі або в обліковому записі Google.

Поділитися
Exit mobile version