Skype став шпигуном: необхідне оновлення для виправлення баґу

2 хв. читання
skype messenger read

Користувачі Skype для Android зіткнулися з проблемою – додаток раптом почав автоматично відповідати на дзвінки, тим самим ставлячи під загрозу їх приватність. Баґом можуть скористатися зловмисники для підглядання за користувачами і підслуховування чужих розмов.

У додатку Skype користувач сам вирішує, активувати функцію автоматичної відповіді на вхідні дзвінки чи ні. Однак деякі стали скаржитися на те, що перемикач не працює, і навіть при відключеній функції додаток все одно продовжує відповідати. Як правило, “слухавка” знімається після декількох гудків.

Перші скарги від користувачів почали з’являтися ще в січні нинішнього року.

“Мій Skype на телефоні автоматично відповідає на дзвінки через кілька секунд, навіть якщо телефон лежить у кишені. Це почалося кілька тижнів тому. Версія Skype 8.36.0.76. Модель телефону Lenovo P2 на Android 7. Телефон синхронізований з годинником Android. Функцію автоматичного відповіді в налаштуваннях я відключив. Як зробити так, щоб мій телефон перестав сам відповідати на дзвінки?” – поскаржився один з користувачів на форумі техпідтримки Microsoft.

Очищення кешу, видалення даних і перевстановлення програми не допомагали у вирішенні проблеми. Єдиним рішенням виявилося відключення від смартфона від ґаджетів. Коли користувачі відключали свої Google Wear і Samsung Gear, Skype переставав самостійно відповідати на дзвінки. Проте, причина проблеми необов’язково криється в несумісності програми з ґаджетами, адже у багатьох користувачів їх просто немає.

Зараз Microsoft працює над виправленням неполадки. За словами учасників програми тестування, в прев’ю-версії Skype проблема вже виправлена.

Нагадаємо, Microsoft планує подвоїти кількість осіб, які можуть брати участь у групових відеодзвінках Skype. Оновлення підвищить ліміт з 25 осіб до 50 учасників.

Також, найпопулярнішими додатками у лютому 2019 року серед українських користувачів залишаються Viber, Chrome, YouTube, та Gmail. Натомість Duo, а Вконтакте й Skype вибули з рейтингу.

Окрім цього, компанія Microsoft оновила браузерну версію Skype, надавши їй підтримку відеодзвінків у розрішенні HD.

Раніше компанія Microsoft офіційно заявила про те, що класичний оригінальний Skype без купи зайвих можливостей повністю помер, його підтримка більше не здійснюється

Поділитися
Exit mobile version