Смарт-годинник може визначити приховані симптоми COVID-19

4 хв. читання
apple watch 2

Розумні годинники та фітнес-трекери можуть зіграти важливу роль у ранньому виявленні COVID-19, вважають фахівці.

Дослідники з америкнської клініки Mount Sinai виявили, що Apple Watch може виявити невеликі зміни серцебиття користувача, які можуть свідчити про наявність коронавірусу, за цілий тиждень до того, як хворому стане погано, повідомляє Engagdet.

Одна компанія навіть розробляє спеціальний пристрій, який можна носити для виявлення COVID-19 – і все це могло б допомогти зупинити поширення хвороби, тримаючи вдома безсимптомних, але вже інфікованих людей. У дослідженні під назвою “Warrior Watch” дослідники з Mount Sinai стежили за групою з 297 медичних працівників у період з 29 квітня до 29 вересня 2020 року.  Учасники носили годинник Apple, оснащений спеціальними програмами, які вимірювали зміни в варіабельності їх серцевого ритму (ВСР).

“Годинник показав суттєві зміни в показниках ВСР за сім днів до того, як у людей був позитивний результат тесту ПЦР, що підтверджує зараження COVID-19”, – сказав автор дослідження Роберт П. Гіртен, доктор медицини.

Подібне дослідження, проведене Стенфордським університетом, показало, що учасники, що носили різні трекери від Garmin, Fitbit, Apple та інших, виявили, що у 81 відсотка пацієнтів з позитивним тестом на коронавірус змінилися частота серцевих скорочень у спокої за дев’ять з половиною днів до початку симптомів. Одне із складних моментів щодо COVID-19 полягає в тому, що багато людей безсимптомні, тобто вони не мають симптомів, але вже можуть інфікувати. Це ускладнює стримування цієї інфекції за допомогою традиційного методу ідентифікації хворого та введення його в карантин.

“Розробка способу ідентифікації людей, які можуть хворіти ще до того, як вони запідозрять, що вони інфіковані, справді була б проривом в управлінні COVID-19”, – сказав доктор Гіртен. “Ця технологія дозволяє нам не тільки відстежувати та прогнозувати результати для здоров’я, але також вчасно та віддалено втручатися, що є важливим під час пандемії, яка вимагає від людей триматися окремо”.

Радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

Як використовувати “Швидкі команди” на Apple Watch? – ІНСТРУКЦІЯ

Як змінити обліковий запис Google за замовчуванням на комп’ютері? – ІНСТРУКЦІЯ

Як використовувати Google Duo для здійснення відеодзвінків? – ІНСТРУКЦІЯ

Як додавати, редагувати або видаляти збережені паролі в Microsoft Edge? – ІНСТРУКЦІЯ

Як швидко очистити всі сповіщення на Mac? ІНСТРУКЦІЯ

Нагадаємо, американське розвідувальне співтовариство офіційно звинувачує російських хакерів у зламі SolarWinds. Підозрюють, що російські хакери, які фінансуються державою, зламали ІТ-компанію SolarWinds, яку вони потім використали як стартовий майданчик для проникнення в кілька урядових відомств США

Також дослідники з безпеки виявили нову родину програм-вимагачів, яка націлилася на корпоративні мережі, та попередили, що професійні кіберзлочинці вже вдарили по декількох організаціях за допомогою схеми шифрування файлів.

Окрім цього, браузер Edge буде постійно звіряти інформацію з базами даних про розсекречені логіни і паролі – користувачі отримуватимуть інформацію у разі виявлення діяльності з боку кібершахраїв. Також власникам пристроїв надаватимуть поради, що дозволяють змінити конфіденційні дані з метою збереження високого рівня безпеки.

За останніми даними, один із найбезпечніших месенджерів Signal набуває популярності як в Україні, так і в США. Навіть Ілон Маск підтримав хвилю популярності і порадив користуватися Signal у себе в Твіттері. У чому його переваги, читайте у статті.

Поділитися
Exit mobile version