Смартфон із трьома операційними системами – не чули? А він існує

4 хв. читання
smart 3

Насправді у Вас немає вибору операційних систем для смартфону. Наприклад, у Вас немає доступу до ОС настільного класу, якщо Ви запускаєте Android. Але також Ви не матимете додатків або простоти Android, якщо використовуєте звичайний Linux.

Однак компанія FX Technology хоче надати Вам таку можливість за допомогою краудфандингового смартфону Pro1-X – оновленої версії свого клавіатурного телефону Pro-1 з можливістю запуску Android, LineageOS або Ubuntu Touch “з коробки”, пише Android Authority.

Об’єднання між розробниками FX Technology та XDA обіцяє більшу гнучкість, ніж Ви звикли отримувати від смартфону. Ubuntu дозволяє запускати повноцінне середовище робочого столу Linux, коли Ви підключаєте телефон до монітора, миші та клавіатури.

За словами FX Technology, це також перший телефон, який постачається з LineageOS, що дає вам “чистіший” досвід роботи з Android з більшим контролем над програмами та конфіденційністю.

Pro1-X Вам буде знайомий, якщо Ви бачили його попередника. Основною новинкою є висувна п’ятирядкова клавіатура, яка допомагає створювати довгі електронні листи та виконувати іншу роботу.

[rl_gallery id=”117581″]

Однак у цьому смартфоні Вам все-таки доведеться використовувати застарілий чип Snapdragon 835, а 5,99-дюймовий вигнутий AMOLED-екран 1080p захищений Gorilla Glass 3, а не Victus.

Ви отримуєте 8 ГБ оперативної пам’яті, 256 ГБ розширюваного сховища, акумулятор на 3200 мАг, дві 12-мегапіксельні задні камери та 8-мегапіксельну передню камеру для відеочат.

Зараз Ви можете підтримати кампанію Indiegogo на 499 доларів для фінансування випуску Pro1-X.  Очікується, що він надійде в березні 2021 року, якщо проект отримає достатнє фінансування.

Радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

Фішингові листи: розпізнаємо шахрайство на реальному прикладі

Як вимкнути веб-камеру та мікрофон у Zoom? – ІНСТРУКЦІЯ

Як змінити ім’я користувача у Twitter? – ІНСТРУКЦІЯ

Як виявити шахрайство з технічною підтримкою та уникнути його? Поради

Як виміряти рівень кисню у крові за допомогою Apple Watch? – ІНСТРУКЦІЯ

Як увімкнути нову функцію відстеження миття рук на Apple Watch? – ІНСТРУКЦІЯ

Нагадаємо, оператор платіжної системи Mastercard готує до пробних випробувань банківську карту F.CODE Easy, що використовує відбитки пальців для підтвердження прав на транзакцію в платіжних терміналах магазинів.

Також з’явився мобільний додаток доповненої реальності #PrisonersVoice, який привертає увагу міжнародної спільноти до українських бранців Кремля та до системного порушення Російською Федерацією прав людини загалом.

До речі, експерт з інтернет-безпеки, “білий хакер” із Нідерландів Віктор Геверс, відомий тим, що зміг зайти на екаунт президента США Дональда Трампа в 2016 році, повторив свій “успіх” в 2020 році.

Окрім цього, кіберзлочинне угруповання викрало понад 3 Тб приватних відео та розмістило їх на сайтах для дорослих. Серед викладених матеріалів були як відверто інтимні, так і цілком буденні. Зловмисники отримали доступ до понад 50 тисяч особистих IP-камер, що дозволило зібрати колекцію відеоматеріалів.

А 30-річний житель Івано-Франківщини створив веб-сайти, де на платній основі надавав доступ до перегляду фільмів. Засновник онлайн-кінотеатрів не мав дозволів від правовласників на розповсюдження їхніх творів та порушив авторські права двох іноземних кінокомпаній.

Поділитися
Exit mobile version