Смартфони Apple заважають роботі імплантованих кардіостимуляторів

4 хв. читання
medical 2

Якщо у Вас або у когось з Ваших родичів  є кардіостимулятор,  слід бути обережними з iPhone 12 та деякими іншими пристроями Apple.

Apple опублікувала документ, в якому йдеться, що її новітні моделі iPhone та аксесуари з технологією MagSafe (зарядні пристрої, кабелі тощо) “можуть заважати” роботі медичних пристроїв. Причина у тому, що у цих пристроях знаходиться більше магнітів, ніж в іншому обладнанні Apple, повідомляє PC Magazine.

“Медичні пристрої, такі як імплантовані кардіостимулятори та дефібрилятори, можуть містити датчики, які реагують на магніти та джерела радіохвиль при тісному контакті”, – пише Apple.

Як запобіжний захід компанія радить людям тримати iPhone та аксесуари з технологією MagSafe на відстані, що перевищує 6 дюймів, від медичних пристроїв та на відстані, що перевищує 12 дюймів, коли iPhone 12 заряджається по бездротовій мережі. До таких продуктів з переліку смартфонів належать iPhone 12, iPhone 12 mini, iPhone 12 Pro та iPhone 12 Pro Max.

Виникають збої? Припиніть користуватися Apple

Apple не повідомила, чому вона випустила цей документ саме зараз. Але стало відомо, що на початку цього місяця один медичний журнал випустив статтю про те, що iPhone 12 може порушити роботу дефібрилятора.

“Після того, як iPhone був наближений до ICD (імплантований кардіовертерний дефібрилятор) над лівою зоною грудної клітки, було зафіксовано негайне припинення терапії ICD, яке зберігалося протягом усього тесту, – пишуть автори статті у журналі Heart Rhythm Journal. – Це було відтворено кілька разів з різними положеннями телефону над кишенею”.

Не зрозуміло, чи отримувала Apple інші повідомлення про взаємодію iPhone 12 з медичними пристроями. Але документ підтверджує те, що Apple це вже знала. У листопаді минулого року компанія з Купертіно опублікувала посібник користувача, який також попереджав, що магніти в iPhone 12 можуть перешкоджати роботі медичних пристроїв, хоча це і не очікується в обов’язковому порядку.

У зазначеному документі підтримки надається рекомендація постраждалим користувачам проконсультуватися зі своїм лікарем та виробником медичних виробів щодо того, чи потрібно їм дотримуватися безпечної відстані від iPhone 12.

“Якщо Ви підозрюєте, що iPhone або будь-які аксесуари MagSafe заважають Вашому медичному пристрою, припиніть користуватися Вашим iPhone або пристроєм з MagSafe”, – пишуть там.

Радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

Як виправити повільний Wi-Fi? ПОРАДИ

Як дізнатися, які дані Google знає про Вас і видалити їх? – ІНСТРУКЦІЯ

Як не стати жертвою кібератаки? ПОРАДИ

Чи варто користуватися WhatsApp? П’ять правил безпеки від найбільш розшукуваного хакера світу

П’ять небезпечних типів файлів, що можуть містити шкідливе ПЗ

Що таке Google Assistant та що він може робити?

Нагадаємо, Apple займається розробкою, яка буде розрізняти користувачів смартфонів за новою технологією. Йдеться про так звану теплову карту особи, яка, як і відбитки пальців, є унікальною. Обдурити цю систему захисту буде практично неможливо.

Також корпорація Microsoft випускає вбудований генератор паролів та функцію моніторингу витоків облікових даних у системах Windows та macOS, що працюють з останньою версією Microsoft Edge.

Окрім цього, багатофункціональний “шкідник” VPNFilter, якому вдалося інфікувати 500 тисяч роутерів у 54 країнах, хоч і був дезактивований два роки тому, однак досі не вичищений із сотень мереж. Такі невтішні результати чергової перевірки, яку провели дослідники з Trend Micro.

До речі, викрадена база даних, яка містить імена, адреси електронної пошти та паролі користувачів Nitro PDF, безкоштовно розповсюджується в Мережі. Загалом база даних налічує понад 77 мільйонів записів.

Поділитися
Exit mobile version