Смартфони Samsung підозрюють у “шпигунстві” на Китай

3 хв. читання
Samsung Galaxy S10 user

Смартфони і планшети виробництва компанії Samsung імовірно поставляються з попередньо “шпигунським” ПЗ, яке регулярно звертається до розташованих у Китаї серверів. Йдеться про функцію під назвою Device Care, реалізованої на всіх смартфонах і планшетах південнокорейського виробника.

На проблему звернув увагу один з користувачів форуму Reddit, який помітив, що ця функція має відношення до китайської компанії Qihoo 360, яка раніше неодноразово фігурувала в скандалах, пов’язаних з прихованим збором даних. У той час як Samsung сама підтвердила, що модуль Storage функції Device Care працює на ПЗ Qihoo, компанія не надала жодної інформації щодо того, чому він відправляє дані в Китай.

“Сканер Storage на вашому телефоні має повний доступ до всіх персональних даних (так як він є частиною системи) і за китайськими законами буде відправляти дані під час відповідних запитів”, – пояснює користувач.

Як виявилося, під час запуску функція комунікує з декількома китайськими серверами, хоча в цей час невідомо, які дані передаються.

“На жаль, мені не вдалося з’ясувати, що саме передається на сервери, оскільки для цього мені довелося б здійснити атаку людина посередині на мій телефон, що вимагає прав суперкористувача”, – пише користувач.

У компанії Samsung поки не прокоментували ситуацію. Тим часом, ряд користувачів пристроїв вже запустили петицію з проханням видалити програмне забезпечення Qihoo 360 зі смартфонів.

До речі, швидкий розвиток технологій сприяв тому, що тепер смартфони мають функціонал персонального комп’ютера. З їх допомогою можна спілкуватися в соцмережах, перевіряти пошту, здійснювати Інтернет-замовлення та розраховуватися онлайн. Водночас розширення функціональних можливостей призвело до зростання кількость випадків інфікування мобільних пристроїв шкідливими програмами. У цій статті Ви знайдете основні поради для захисту смартфона та конфіденційних даних на ньому.

Звернуть увагу, що дуже багато технологій, які розвиває Apple, насправді спочатку належали не їй, а якомусь дрібному стартапу. Вони просто вчасно знаходили потрібну ідею і поглинали компанію з перспективними напрацюваннями, які часто ставали новим трендом для галузі. Так було з Siri, Face ID, Animoji і багато чим ще. Але у функції ЕКГ в Apple Watch не менш цікава історія.

Читайте також: Злочинну групу, яка скуповувала клієнтські бази даних та у подальшому використовувала їх для виманювання коштів громадян методами психологіного впливу, викрила кіберполіція України.

Цікаво знати, що коли компанія-розробник програмного забезпечення Greenspector провела безліч тестів, включаючи тестування споживання мобільних даних, то перше місце дісталося не Google Chrome.

Твіттер забороняє файли анімованих зображень PNG (APNG) на своїй платформі після нападу на  Twitter-екаунт Фонду Епілепсії, коли  масово надсилалися  анімовані зображення, які потенційно можуть спричинити напади епілепсії у світлочутливих людей.

20 тисяч серверів зламали кіберзлочинці шляхом цілеспрямованих атак на приватні оргнаізації та конкретних осіб. До складу злочинного угруповання входили троє українців та один іноземець. Усі вони були відомими учасниками хакерських форумів та здійснювали замовлення щодо взламу віддалених серверів, розташованих на території України, Європи та США.

Поділитися
Exit mobile version