У Chrome для Android додадуть функцію ключа безпеки

3 хв. читання
1538805758 chrome os together

У Google Chrome для Android буде додана опція використання його в якості ключа безпеки для облікових записів Google, захищених двофакторною автентифікацією, про що пише PC Magazine.

Бета-версія Chrome 93 для Android тепер запитує користувачів, коли хтось намагається увійти в той самий обліковий запис Google на пристрої поблизу. Однак ця зміна не згадується в оголошенні Google про останній випуск бета -версії або в публікації в блозі Chromium – тому ми очікуємо дізнатися про більше технічних подробиць з цих джерел у майбутньому.

Прапорець у веб -переглядачі Chrome вказує на те, що Google використовує цю функцію за допомогою з’єднання Bluetooth з низьким енергоспоживанням. Також було сказано, що синхронізація Chrome має бути ввімкнена на обох пристроях, і що ця функція доступна через Chrome для macOS, Windows, Linux, Chrome OS та Android. (Оскільки iOS є помітним пропуском у списку підтримуваних платформ).

Це не перший випадок, коли компанія намагається спростити захист облікових записів Google за допомогою двофакторної автентифікації. Він пропонує ключ безпеки Titan як опцію апаратної автентифікації, дозволяє останнім смартфонам Android служити ключами безпеки та підтримує використання кодів перевірки на основі часу за допомогою багатоплатформенної програми Google Authenticator.

Але здатність Chrome для Android функціонувати як ключ безпеки відрізняється від функції, вбудованої в саму  систему Android. Основний процес той самий – Google надсилає сповіщення на телефон користувача, коли хтось намагається увійти у свій обліковий запис на пристрої поблизу, – але виглядає дещо інакше.

Здається, що можливість використання Chrome для Android як ключа безпеки дебютує з Chrome 93 для Android – він уже підтримується в Chrome 92 для macOS. Ця функція, ймовірно, буде поступово поширюватися на інші платформи (і користувачів на цих платформах).

Радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

В Україні користувачів Android та iOS атакує небезпечне шкідливе ПЗ

Чи варто використовувати VPN для перегляду усіх веб-сторінок? ПОРАДИ

Як перевірити шкідливий чи безпечний сайт? – ПОРАДИ

Як змусити AirPods повідомляти про дзвінки та сповіщення на iPhone? – ІНСТРУКЦІЯ

Як перевірити, які програми на iPhone Ви використовуєте найчастіше? – ІНСТРУКЦІЯ

До речі, користувачі ніколи не зможуть встановити Windows 11 на несумісні пристрої. Групова політика не дозволить Вам обійти обмеження апаратного забезпечення для установки Windows 11.

Apple має намір додати підтримку системи розпізнавання осіб Face ID на комп’ютери Mac протягом наступних двох років. Про це повідомив оглядач Bloomberg.

Зловмисники все частіше використовують безкоштовний месенджер Discord як канал для поширення шкідливих програм.

Окрім цього, стало відомо про великий витік даних учасників Clubhouse. Провідний експерт з кібербезпеки Джіт Джайн повідомив, що повна база телефонних номерів Clubhouse виставлена ​​на продаж в Darknet.

Також стало відомо, що операційна система Windows 11, яка ще офіційно не вийшла, але вже доступна для скачування і попереднього знайомства, використовується зловмисниками, які намагаються підсунути користувачеві шкідливе ПЗ під виглядом нової ОС.

Поділитися
Exit mobile version