У Chrome з’явиться карусель зі слайдами відкритих веб-сторінок

4 хв. читання
chromebook

Google готує масштабне оновлення десктопної версії Chrome, яке гарантовано змінить уявлення користувачів про зручність управління запущеними вкладками.

Розробники компанії придумали додати в інтерфейс браузера карусель зі слайдами відкритих веб-сторінок, яку можна буде викликати при наведенні курсору на блок із вкладками, розташованими у верхній частині. Таким чином можна буде бачити не тільки назву відкритого сайту, як зараз, а й його вміст. Це дозволить зробити управління відкритими сайтами більш наочним, що особливо зручно, коли відкрито багато вкладок і їх опис не вміщується на екрані. Правда, в Safari на iOS і macOS така функція є вже давно, тому дивно, що Google ввела її так пізно.

Зараз Google тестує функцію меню тільки на операційній системі Chrome OS, проте, за словами розробників, незабаром вона з’явиться і в версії браузера для Windows і Linux. Про macOS поки нічого не говориться. Можливо, для оптимізації нововведення під платформу від Apple розробникам Google буде потрібно більше часу. Втім, не виключено, що до моменту офіційного запуску нової функції, терміни якого поки не розголошуються, вона буде готова для всіх настільних операційних систем відразу.

Рішення Google зробити управління вкладками більш наочним, безумовно, заслуговує на повагу, тим більше якщо врахувати, наскільки зручна нова реалізація. Проте, в Chrome вже є подоба цієї функції і ховається вона в меню з експериментальними нововведеннями. Але існуючий режим дозволяє лише переглянути вміст кожної вкладки окремо, що теж може виявитися досить зручним, незважаючи на те що вікно відкриває карусель зі слайдами відразу всіх вкладок і дозволяє поміняти деякі з них місцями для більш зручної взаємодії.

Щоб активувати попередній вкладок в Chrome, перейдіть в chrome://flags;

У рядку пошуку введіть Tab Hover Images;

У вікні навпроти параметра з цією назвою виберіть пункт Enabled;

Перезавантажте браузер натисненням кнопки Relaunch, яка з’явиться в нижній частині екрана.

З цього моменту Ви зможете переглядати мініатюри кожної відкритої вкладки з наведення на них курсора миші. Ця дія буде супроводжуватися появою невеликого вікна з вмістом запущених веб-сторінок, таким чином дозволяючи з комфортом орієнтуватися у великій кількості сайтів, якщо Ви звикли одночасно користуватися декількома десятками вкладок. А якщо Вам не подобається, як виглядають мініатюри, Ви можете замінити їх на спливаючі назви сайтів, активувавши параметр Tab Hover Cards.

Зверніть увагу, що у найпотужнішого на сьогоднішній день ноутбука Apple є проблеми з динаміками та екраном. Власники 16-дюймового MacBook Pro скаржаться на переривчастий звук, що різко виривається з динаміків.

Користувачі Telegram, які увімкнули єдиний фактор аутентифікації за допомогою SMS-кодів, ризикують стати жертвами кіберзлочинців. Фахівці з кібербезпеки заявили про злам ряду облікових записів користувачів Telegram, де єдиним фактором аутентифікації були SMS-повідомлення.

Нагадаємо, на Дніпропетровщині Служба безпеки України заблокувала діяльність хакерського угруповання, організованого спецслужбами РФ для проведення кібератак на українські державні органи

Також правоохоронні органи США і Великобританії мають намір оприлюднити звинувачення проти двох росіян, яких підозрюють в комп’ютерному шахрайстві і відмиванні грошей

Окрім цього, у відділі стратегічних комунікацій НАТО вирішили перевірити за допомогою власного експерименту: скільки коштують маніпуляції у соціальних медіа, як це працює та чи достатньо успішно самі соціальні мережі справляються з виявленням таких маніпуляцій.

Поділитися
Exit mobile version