Якщо Ви “вийдете” з WhatsApp у 2020 році, то втратите можливість ним користуватися

4 хв. читання

З 1 січня 2020 року WhatsApp перестане працювати відразу на всіх пристроях під управлінням старих версій операційних систем Android, Windows Mobile і iOS через їх низьку популярність, пише Daily Mail.

На думку Facebook, що володіє месенджером, аудиторія цих збірок ОС вже знизилася до таких меж, коли подальша підтримка пристроїв на базі цих збірок ОС стає невигідною. Незважаючи на це, загальна кількість користувачів ранніх версій Android, Windows Mobile і iOS як і раніше становить кілька мільйонів осіб.

Власники пристроїв під управлінням цих версій операційних систем позбудуться можливості створювати нові облікові записи WhatsApp, а також проходити авторизацію за допомогою вже існуючих. Виходить, що почати користуватися месенджером на старому смартфоні фактично буде неможливо. А єдиним виходом із ситуації буде необхідність пересісти на більш нові. Для цього підійдуть смартфони з Android 4.0.3 і iOS 9, тоді як Windows Mobile більше підтримуватися не буде взагалі.

Втім, якщо Ви вже авторизувалися в WhatsApp на смартфоні, чия підтримка ось-ось припиниться, не переживайте. Розробники не позбавлять вас можливості відправляти і приймати повідомлення. Однак якщо Ви вирішите вийти з існуючого облікового запису, а потім увійти знову, можливість користуватися месенджером у вас пропаде. Це необхідний захід, який в першу чергу спрямована не на те, щоб примусити користувачів купити нові апарати, а на їх безпеку, адже неоновлювана версія WhatsApp може стати легкою здобиччю для хакерів.

Припинення підтримки старих версій операційної системи – абсолютно стандартна практика для iOS і абсолютно нетипова для Android. Але розробники змушені створювати універсальні версії своїх додатків для Android, щоб вони одночасно працювали і на Android 4, яка до цих пір у ходу в користувачів, і на Android 10, яка тільки починає свій шлях.

З іншого боку, краще припинити підтримку взагалі, ніж намагатися нескінченно довго підтримувати застарілі версії ОС. Все-таки нові збірки містять велику кількістю нових функцій і механізмів, які роблять використання WhatsApp більш зручним і безпечним. Чого тільки варта функція резервного копіювання листувань, якої немає на старих версіях операційної системи, але є на нових, або, скажімо, інструмент оповіщення про відстеження, що попереджає, що додаток шпигує за вами в фоновому режимі.

whatsapp message 1

Зверніть увагу, що у найпотужнішого на сьогоднішній день ноутбука Apple є проблеми з динаміками та екраном. Власники 16-дюймового MacBook Pro скаржаться на переривчастий звук, що різко виривається з динаміків.

Користувачі Telegram, які увімкнули єдиний фактор аутентифікації за допомогою SMS-кодів, ризикують стати жертвами кіберзлочинців. Фахівці з кібербезпеки заявили про злам ряду облікових записів користувачів Telegram, де єдиним фактором аутентифікації були SMS-повідомлення.

Нагадаємо, на Дніпропетровщині Служба безпеки України заблокувала діяльність хакерського угруповання, організованого спецслужбами РФ для проведення кібератак на українські державні органи

Також правоохоронні органи США і Великобританії мають намір оприлюднити звинувачення проти двох росіян, яких підозрюють в комп’ютерному шахрайстві і відмиванні грошей

Окрім цього, у відділі стратегічних комунікацій НАТО вирішили перевірити за допомогою власного експерименту: скільки коштують маніпуляції у соціальних медіа, як це працює та чи достатньо успішно самі соціальні мережі справляються з виявленням таких маніпуляцій.

Поділитися
Exit mobile version