У другій бета-версії Android Q вдосконалили дизайн операційної системи

2 хв. читання
pixel 3 xl 2 3

Google представила другу бета-версію Android Q. Як і попередню версію оновленої операційної системи, встановити поточну збірку можуть тільки власники Google Pixel, пише AndroIdinsider.

У другій бета-версії Android Q розробники зосередилися на вдосконаленні дизайну операційної системи. Одним з найбільш примітних нововведень стали так звані “бульбашки”, які вбудували у систему повідомлень. Тепер, відповідаючи на повідомлення кількох співрозмовників (навіть у різних месенджерах), Ви зможете перемикатися між ними без необхідності відкривати додаток цілком або чекати, поки Вам на пристрій надійде нове повідомлення.

Що нового в Android Q?

Крім того, з’явилася підтримка API MicrophoneDirection. Це спеціальний набір інструментів для розробників додатків, який дозволяє активувати вибрані мікрофони в залежності від поточних дій користувача. Наприклад, якщо Ви ведете відеозйомку на фронтальну камеру, смартфон автоматично увімкне передній мікрофон. Це забезпечить більш якісний запис звуку, дозволивши, наприклад, позбутися від шуму вітру.

Але найцікавішою функцією Android Q beta 2 можна назвати керуючий бар, аналогічний такому в iPhone X. Незважаючи на те, що це нововведення приховано за замовчуванням, його активація дозволяє взаємодіяти з інтерфейсом операційної системи за допомогою тих же жестів, до яких звикли користувачі iOS. Щоб включити бар, необхідно в “Параметрах розробника” активувати цю команду: adb shell settings put global quickstepcontroller_showhandle 1.

До речі, якщо Ви власник гаджета з лінійки Google Pixel, то Вам пощастило. Пропонуємо Вашій увазі інструкцію, як встановити Android Q практично на будь-який “піксельний” смартфон.

З виходом Android Q Beta 1 стали відомі і ті нововведення, які Google підготувала для нової версії своєї мобільної операційної системи. Велика частина з них має бути присутня і у фінальній версії системи, однак щось може і зникнути після бета-тестування.

Більшість антивірусних програм для Android, розміщених в Google Play, даремно витратять Ваш час і гроші. А деякі навіть сприятимуть ймовірному зараженню Вашого смартфона шкідливими програмами. Так заявили дослідники AV-Comparatives.

Також фахівець із кібербезпеки Лукас Стефанко вчергове виявив у офіційному магазині Google Play Маркет 19 шкідливих додатків. GPS-застосунки, які містять трояни, користувачі завантажили більше 50 мільйонів разів.

Поділитися
Exit mobile version