У Telegram з’явиться реклама – Дуров вирішив монетизувати месенджер

3 хв. читання
TelegramSerials

Павло Дуров вирішив монетизувати Telegram, адже кількість користувачів месенджера наближається до 500 мільйонів. Про це творець сервісу заявив сьогодні, 23 грудня 2020 року.

З 2021 року Telegram почне компенсовуввати свої витрати. Адже, за словами Дурова, усі витрати, пов’язані із створенням і обслуговуванням месенджера, він узяв на себе.

“У міру того, як Telegram наближається до позначки в 500 мільйонів активних користувачів, багато хто ставить питання: хто буде платити за це зростання? Адже чим більше користувачів, тим більше витрат на сервери і трафік. А підтримка проектів нашого масштабу обходиться в сотні мільйонів доларів в рік, – зазначив Дуров у своєму пості в Telegram. – Протягом більшої частини історії Telegram я оплачував рахунки компанії з особистих заощаджень. Але при поточних темпах зростання Telegram знаходиться на шляху до мільярдів активних користувачів – і відповідних витрат”.

Обставини не залишають Дурову вибору, і з 2021 року Telegram почне покривати витрати. Однак для більшості користувачів месенджера нічого не зміниться, оскільки всі поточні сервіси залишаться безкоштовними.

“Ми плануємо запропонувати додаткові функції для бізнес-команд і користувачів, яким необхідні розширені можливості. Ряд подібних нововведень будуть ресурсоємними, тому і стануть платними”, – пояснює творець Telegram.

Щодо обміну повідомленнями, тут все залишиться, як і раніше, – вільним від реклами. При цьому Дуров зазначив, що продавати компанію – як зробили свого часу з WhatsApp – він не має наміру.

Радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

Як безпечно робити покупки в Інтернеті на новорічні свята? Поради

Як безпечно організовувати і брати участь в онлайн-зустрічах?

Як дізнатися, коли було встановлене основне оновлення Windows 10? ІНСТРУКЦІЯ

Як увімкнути зникаючі повідомлення у WhatsApp? – ІНСТРУКЦІЯ

Топ-15 смартфонів із найшвидшою зарядкою

Зверніть увагу, генеральні прокурори десяти американських штатів подали антимонопольний позов проти Google. Вони звинувачують компанію в змові з Facebook і порушення законодавства про рекламу в Інтернеті.

Окрім цього, три мільйони користувачів стали жертвами шкідливих розширень для браузерів Chrome і Edge. Ці розширення викрадали персональні дані і перенаправляли користувачів на фішингові сайти.

До речі, американська компанія SolarWinds розпочала розслідування кіберінціденту, під час якого зловмисникам вдалося використати продукти SolarWinds в атаках на державні і приватні організації США. Кіберзлочинці змогли скомпрометувати систему збирання софту, яку використовують для моніторингової платформи Orion

Нагадаємо, що iOS 14.3 і iPadOS 14.3 отримали виправлення 11 проблем безпеки, серед яких є настільки серйозні, що зловмисник може виконати код на пристроях iPhone і iPad. Для експлуатації двох найсерйозніших багів хакеру досить використовувати спеціально підготовлений файл шрифту, за допомогою якого можна запустити шкідливий код в системі жертви.

Поділитися
Exit mobile version