У Windows 10 для інсайдерів з’явилася можливість простестувати нові функції

3 хв. читання
windows 10 user 2

З’явилася чергова збірка Windows 10 Insider Preview 18965. Серед значних нововведень – функція відключення перезапуску додатків і поліпшення для Центру відгуків.

Про це йдеться у блозі розробників Windows 10.

Контроль за перезапуском додатків при вході

У Windows 10 у додатків є можливість реєструватися для перезапуску, що значно допомагає у деяких ситуаціях, наприклад, коли потрібно швидше повернутися до роботи після перезавантаження комп’ютера. Раніше цією функцією можна було управляти за допомогою опції “Використовувати мої дані для входу для завершення налаштування пристрою”. Тепер в Параметрах з’явиться окрема опція “Перезапуск додатків”.

За замовчуванням перезапуск додатків буде відімкнений. Якщо його увімкнути, система автоматично збереже список перезапущених додатків при виході, перезапуску або виключенні комп’ютера, а потім сама запустить при наступному вході. Знайти нову опцію можна буде в панелі Параметри → Облікові записи → Варіанти входу, в тому числі через пошук на панелі завдань.

Покращення для Центру відгуків

З’явилися ряд поліпшень для додатку Центр відгуків, запущених кілька днів раніше. Серед них – доопрацьований шаблон сторінки пошуку відгуків і пропозицій, де вони тепер виділяються різними кольорами і іконками. Оновилася іконографіка і функція коментування відгуків, голосування за пропозиції і додавання схожого відгуку.

Найбільш неоднозначною зміною нової версії Центру відгуків стала відмова від функції голосування за виявлені кимось проблеми. Замість швидкої підтримки чужого відгуку одним кліком, тепер пропонують додати окремий відгук про схожу проблему з уже готовими заголовками.

Нагадаємо, що програми Microsoft Paint та WordPad перестануть бути обов’язковими після оновлення Windows 10 Spring 2020 року.

Також Google збільшила кількість часу, який необхідний новій програмі Android, щоб пройти процедуру затвердження Play Store.

Стало відомо, що Google впроваджує нову ініціативу Privacy Sandbox, у рамках якої розробляється новий набір відкритих стандартів. За їх допомогою Google прагне створити баланс між конфіденційністю користувачів і бажанням рекламних компаній відстежувати їх.

Окрім цього, Linux Foundation, Microsoft, Google, Alibaba, Arm, Baidu, IBM, Intel, Red Hat, Swisscom і Tencent підписали угоду про створення консорціуму щодо захисту конфіденційності даних.

У операторів ботнету Neutrino з’явилася нова тактика. За їх словами, вони вже більше року атакують web-оболонки інших кіберзлочинців і заражають їх сервери.

Поділитися
Exit mobile version