Google створить нові стандарти конфіденційності в Інтернеті

3 хв. читання

Google повідомила про нову ініціативу Privacy Sandbox, у рамках якої розробляється новий набір відкритих стандартів. За їх допомогою Google прагне створити баланс між конфіденційністю користувачів і бажанням рекламних компаній відстежувати їх.

За останні роки конфронтація між рекламними мережами і захистом конфіденційності лише погіршила ситуацію. Наприклад, блокування відстеження Cookie стала причиною розробки альтернативних технік, на кшталт браузерного фінгерпринтінга (ідентифікації за відбитком). Такі методи намагаються ідентифікувати користувача серед інших на основі використовуваних спеціальних налаштувань і особливостей обладнання.

Новий набір стандартів дозволить рекламним компаніям визначати інтереси користувача без проведення індивідуальної ідентифікації. Будуть враховуватися загальні категорії інтересів, як, наприклад, жанр музики, проте дані на рівні історії відвідування конкретних сайтів залишаться.

google account

Також фахівці пропонують для запобігання непрямої ідентифікації використовувати метод Privacy Budget. В рамках цієї техніки браузер надає лише частину даних, які рекламні мережі можуть використовувати для ідентифікації. Якщо кількість звернень до API перевищує допустимий ліміт і подальша видача інформації може призвести до порушення анонімності, то доступ до певних API блокується.

До речі, в офіційному магазині Google Play виявили шкідливий додаток зі шпигунським функціоналом. Програма-шпигун була замаскована під додаток Radio Balouch, який використовувався для прослуховування радіо в онлайн-режимі.

Нагадаємо, що програми Microsoft Paint та WordPad перестануть бути обов’язковими після оновлення Windows 10 Spring 2020 року.

Також Google збільшила кількість часу, який необхідний новій програмі Android, щоб пройти процедуру затвердження Play Store.

Стало відомо, що дослідники з компанії Avanan, що займається питаннями безпеки електронної пошти, виявили нову фішингову кампанію. Зловмисники за допомогою повідомлень голосової пошти Microsoft Voicemail намагаються змусити жертву відкрити вкладення HTML, що перенаправляє на фішингові web-сторінки.

Окрім цього, Google видалила 85 додатків для Android із магазину Google Play після того, як дослідники виявили, що це рекламне програмне забезпечення (adware), яке вдає з себе нормальні додатки.

У операторів ботнету Neutrino з’явилася нова тактика. За їх словами, вони вже більше року атакують web-оболонки інших кіберзлочинців і заражають їх сервери.

Зверніть увагу, в Microsoft виявили незвичайну фішингову кампанію, в якій використовуються кастомні сторінки з помилками 404. Таким чином зловмисники намагаються обманом змусити потенційних жертв видати свої облікові дані.

У програмі VLC Media Player було виявлено 15 уразливостей. Дві з них мають високий рівень серйозності, п’ять – середній, три – низький, а решта поки не отримали оцінку.

Незважаючи на те, що в iOS 12 і 13 Apple привнесла безліч поліпшень, деякі важливі функції так і не були додані розробниками. Одну з таких функцій, Ви знайдете у статті.

Поділитися
Exit mobile version