У Windows 10 вдосконалять набір спеціальних функцій доступності

4 хв. читання
Windows Hello

Microsoft дещо вдосконалить набір своїх функцій доступності для Windows 10.  Про це повідомляє TheVerge, розповідаючи про те, що буде у черговому оновленні операційної системи.

Зокрема, розробники спеціально зосередилися на тому, щоб текстовий курсор було легше бачити та слідкувати за ним за допомогою вбудованої функції лупи. Також в інструмент “Екранна лупа” буде інтегровано нову функцію “текст-мовлення”, а також удосконалено програму “Екранний диктор”  (вбудований зчитувач екрану Windows). Все це буде випущено в чергових оновленнях за травень 2020 року.

Раніше Microsoft пропонував інструменти такого типу  лише для регулювання розміру та кольору стандартного курсору миші. Тепер він пропонує аналогічні варіанти текстового курсора, що дозволяє користувачам зі слабким зором регулювати розмір, товщину та колір текстового курсора, а також додавати виділення тексту під курсором, щоб легко знаходити його на екрані. Аналогічно, функція лупи буде слідувати за текстовим курсором  на дисплеї, як і у випадку використання звичайного курсора миші.

“Екранна лупа” також отримає нову функцію текстового мовлення, яка буде читати текст у веб-переглядачах чи інших програмах (Edge, Chrome, Firefox, Word, Outlook та Powerpoint). З цією метою в додатку Magnifier “Екранна лупа” є нові кнопки управління медіа, що дозволяють користувачам легко контролювати читання.

Нарешті, Microsoft внесе вдосконалення в Narrator , або ж “Екранний диктор”-  інструмент для читання на екрані, що дає можливість користуватися Windows, не маючи можливості бачити екран. Компаніф додає опції, щоб встановити звуки або слова замість повних фраз для дій, і виділятиме інтонацію. “Екранний диктор” також буде краще читати сторінки в Інтернеті  – туди додали підтримку Firefox, можливість автоматичного початку читання веб-сторінок та функцію, яка дає підсумок всієї сторінки.

Також радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

ЯК ВИКОРИСТОВУВАТИ FACE ID НА СВОЄМУ IPHONE ПІД ЧАС НОСІННЯ МАСКИ? – ІНСТРУКЦІЯ

ЯК ЗАХИСТИТИ GOOGLE ДИСК ЗА ДОПОМОГОЮ TOUCH ID АБО FACE ID?

ЯК ЗАБОРОНИТИ GOOGLE СТЕЖИТИ ЗА ВАМИ ЧЕРЕЗ WI-FI?

ЯК ВІДПРАВЛЯТИ SMS З КОМП’ЮТЕРА НА ТЕЛЕФОН? – ІНСТРУКЦІЯ ДЛЯ ANDROID

ЯК ОЧИСТИТИ ІСТОРІЮ В УСІХ МОБІЛЬНИХ БРАУЗЕРАХ? ІНСТРУКЦІЯ

ЯК КОРИСТУВАТИСЯ WHATSAPP З ДВОХ НОМЕРІВ? ІНСТРУКЦІЯ ДЛЯ ANDROID

Нагадаємо, після встановлення оновлення  Windows 10 May 2019 Update і November 2019 Update перестають працювати звукові карти, з’являється “синій екран смерті” або виникають проблеми з тимчасовим профілем користувача, а в процесі встановлення з’являються неінформативні повідомлення про помилку.

Також у поштовому сервісі Gmail з’явилася нова функція Google Meet – відтепер Ви можете з’єднуватись зі своїми рідними, друзями, колегами чи знайомими за допомогою відеоконференцзв’язку, не виходячи з пошти. Якщо до Вашого комп’ютера під’єднана відеокамера, достатьно буде натиснути кілька разів, щоб розпочати відеочат.

Хоча Microsoft Office все ще є розповсюдженим вибором для обробки текстів, презентацій слайд-шоу, обчислень електронних таблиць та багатьох інших цифрових завдань, є ще безліч безкоштовних альтернатив.

Зверніть увагу, що за допомогою протоколу віддаленого робочого стола (RDP) адміністратори мережі можуть відкрити користувачам порти для загального доступу через Інтернет до робочих документів з домашнього комп’ютера. Але це становить небезпеку, адже таким чином хакери можуть їх виявити та атакувати.

Окрім цього, інструмент віддаленого доступу з функціями бекдору під назвою Mikroceen використовують у шпигунських атаках на урядові структури та організації в галузі телекомунікацій та газовій промисловості Центральної Азії. Зловмисники могли отримати довгостроковий доступ до інфікованих мереж, маніпулювати файлами та робити знімки екрану.

Поділитися
Exit mobile version