В iOS перестали працювати відеодзвінки

3 хв. читання
iphone facebook
Alushta, Russia - November 20, 2014: Man holding in the hand a new iPhone 6 Space Gray. iPhone 6 was created and developed by the Apple inc.

Власникам iPhone і iPad не пощастило – після виходу оновлень для операційної системи перестав працювати сервіс відеодзвінків FaceTime.

Apple випустила оновлення iOS 13.4, і в Мережі стали з’являтися скарги від користувачів на те, що на iPhone і iPad під управлінням iOS 9.3.5 або 9.3.6 раптом перестав працювати FaceTime. Ці версії iOS є найстарішими, підтримуваними більш ранніми моделями iPhone (такими як iPhone 4S). Як правило, ними користуються люди, які звикли до своїх старих телефонів і не бажають купувати нові.

“Гей, Apple, з моменту виходу iOS 13.4 я не можу дзвонити по FaceTime на пристрій під управлінням iOS 9. Це серйозна проблема, особливо зараз, оскільки FaceTime – єдиний спосіб для мене і двох моїх дітей побачитися з нашої 90-річної молодою мамою/бабусею”, – скаржиться користувач Twitter Jonny Castaway.

Apple поки ніяк не коментує проблему, тому складно сказати, з чим вона пов’язана і які її масштаби. Деякі користувачі вважають, ніби компанія навмисно вивела з ладу FaceTime на старих пристроях з метою змусити їх купити нові. Примітно, що проблема також зачіпає FaceTime на macOS 10.15.4 – користувачі “маків” не можуть дзвонити на більш старі iOS-пристрої.

Також радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

Зверніть увагу, що розробники ПЗ для конференц-зв’язку Zoom випустили оновлення для iOS-версії свого додатка після того, як стало відомо, що він передає деякі дані користувачів у Facebook.

Нагадаємо, невідомі зловмисники зламали кілька десятків YouTube-каналів, перейменували їх з використанням різних брендів Microsoft і “запустили живу” трансляцію нібито від імені Білла Гейтса.

Також внаслідок перевантаження інформацією та ізоляцію через Covid-19, користування програмами обміну повідомленнями значно зросло. Жодна платформа не відчула це на собі так, як WhatsApp – використання збільшилось понад 40% у всьому світі.

Окрім цього, двох хакерів – 26-ти та 20-ти років – викрили у розповсюдженні шкідливого програмного забезпечення. За допомогою вірусу вони отримували логіни та паролі до різних систем інтернет-банкінгу, екаунтів соціальних мереж, електронних скриньок своїх жертв.

До речі, фахівці великих компаній повідомляють, що гостра респіраторна хвороба COVID-19 значно вплинула на кожну технологічну галузь.. На щастя, у світі є організації свідомих людей, які об’єдналися разом, щоб допомогти людству у боротьбі з епідемією.

Поділитися
Exit mobile version