В Україні викрили хакера, який створював віруси для міжнародного злочинного угруповання

2 хв. читання
cyber hack 22

Міжнародне хакерське угруповання викрили працівники кіберполіції та правоохоронні органи США. Фігуранти спеціалізувалися на викраденні фінансової інформації громадян та комерційних структур із подальшим заволодінням їх грошовими активами.

У лютому нинішнього року під час розслідування кримінального провадження було задокументовано протиправну діяльність громадянина України, який є учасником цього хакерського угруповання. Його роль полягала у створенні шкідливого програмного забезпечення, яке в подальшому використовувалося для спустошення банківських рахунків у всьому світі.

На підставі зібраних доказів правоохоронці провели обшук за місцем мешкання фігуранта. За результатами вилучено комп’ютерну техніку та телекомунікаційне обладнання. Попередній огляд підтвердив причетність особи до вчинення вказаних вище злочинів.

Дії зловмисника кваліфікуються за ознаками ч. 2 ст. 361 (Несанкціоноване втручання в роботу комп’ютерів, автоматизованих систем, комп’ютерних мереж чи мереж електрозв’язку) Кримінального кодексу України. Наразі тривають слідчі дії.

Нагадуємо, офіційний додаток Firefox Private Network VPN для Android вже доступний для завантаження в Google Play, хоча сам VPN-сервіс знаходиться в статусі закритого бета-тестування.

Також двоє 31-річних мешканців Харківщини за допомогою активного сканування сайту на вразливість із використанням спеціалізованого програмного забезпечення та засобів анонімізації здійснювали несанкціоновані втручання в роботу сайтів конкурентів та отримували доступ баз даних.

Зверніть увагу, кільця з NFC-чипом стали доступними для власників карток Visa, випущених державним “Ощадбанком”. Клієнти банку отримали можливість користувтаися технологічною новинкою, за яку доведеться викласти 3,5 тисячі гривень.

До речі, за допомогою TensorFlow.js можна в режимі реального часу “стерти” людини в кадрі, при цьому вся навколишня його обстановка залишається колишньою.

Окрім цього, Google надає користувачам можливість синхронізувати паролі при авторизації в облікового запису, проте в майбутньому в браузері Chrome можуть з’явитися додаткові налаштування контролю, які дозволять користувачам вибирати, які паролі і де потрібно зберігати – локально на пристрої, в хмарі або в обліковому записі Google.

Поділитися
Exit mobile version