В Windows 10 тестують нову заборону

2 хв. читання

У минулому році компанія Microsoft почала A/B-тестування опції, яка забороняє користувачам створювати локальні облікові записи під час нових встановлень Windows 10.

Єдиний спосіб обійти обмеження – відключитися від інтернету при встановленні Windows 10, тоді опція ‘Offline Account’ стане видимою. Це тестування було обмежено тільки США і Канадою.

Вперше про функціонал заговорили у вересні 2019 року, коли користувачі помітили, що в американській версії Windows 10 1909 (November Update) пропала можливість створення локального облікового запису.

Також схоже, що нововведення тестується і в Німеччині. Як зауважив німецький ресурс Dr.Windows, при встановленні Windows 10 на ПК на етапі входу в канал Microsoft була відсутня опція ‘Offline Account’. У розділі “Додаткова інформація” вказувалося, що канал Microsoft можна видалити після встановлення системи.

Поки неясно, чи пошириться заборона і на інші регіони.

A/B-тестування – метод маркетингового дослідження, суть якого полягає в тому, що контрольна група елементів порівнюється з набором тестових груп, в яких один або кілька показників були змінені, з метою з’ясувати, які з змін покращують цільовий показник.

windows 10 2

Нагадуємо, офіційний додаток Firefox Private Network VPN для Android вже доступний для завантаження в Google Play, хоча сам VPN-сервіс знаходиться в статусі закритого бета-тестування.

Також двоє 31-річних мешканців Харківщини за допомогою активного сканування сайту на вразливість із використанням спеціалізованого програмного забезпечення та засобів анонімізації здійснювали несанкціоновані втручання в роботу сайтів конкурентів та отримували доступ баз даних.

Зверніть увагу, кільця з NFC-чипом стали доступними для власників карток Visa, випущених державним “Ощадбанком”. Клієнти банку отримали можливість користувтаися технологічною новинкою, за яку доведеться викласти 3,5 тисячі гривень.

До речі, за допомогою TensorFlow.js можна в режимі реального часу “стерти” людини в кадрі, при цьому вся навколишня його обстановка залишається колишньою.

Окрім цього, Google надає користувачам можливість синхронізувати паролі при авторизації в облікового запису, проте в майбутньому в браузері Chrome можуть з’явитися додаткові налаштування контролю, які дозволять користувачам вибирати, які паролі і де потрібно зберігати – локально на пристрої, в хмарі або в обліковому записі Google.

Поділитися
Exit mobile version