Вийшов інструмент для усунення уразливостей в серверах Microsoft Exchange

3 хв. читання

Microsoft випустила спеціальний додаток, який за один клік допомагає позбутися від уразливостей ProxyLogon, що зачіпають сервери Microsoft Exchange.

Цей софт стане у нагоді тим, хто з певних причин не може встановити патчі, які вже з’явилися. Інструмент отримав назву EOMT (Exchange On-premises Mitigation Tool), він написаний на PowerShell і доступний для завантаження з офіційного GitHub-екаунта Microsoft.

За словами корпорації з Редмонда, EOMT покликаний допомогти компаніям, у яких немає команд з кібербезпеки та ІТ-відділів. За допомогою нового інструменту такі організації зможуть хоча б частково захиститися від експлойтів ProxyLogon.

Microsoft закликає співробітників скомпрометованих компаній завантажити EOMT і запустити PowerShell-скрипт EOMT.ps1. Після запуску на сервер встановиться конфігурація перевизначення URL, чого повинно бути достатньо для пом’якшення наслідків експлуатації уразливості CVE-2021-26855.

Ewjp w5XMAE4BIK

Окрім цього, EOMT також містить копію програми Microsoft Safety Scanner, призначеного для сканування сервера Exchange і виявлених відомих веб-шелів, які використовувалися раніше в кібератаках.

Якщо Microsoft Safety Scanner виявить шел, сканер відразу ж видалить бекдор і заблокує зловмисникові віддалений доступ.

Радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

Signal чи Telegram: який додаток кращий для чату?

Топ-7 альтернативних месенджерів на заміну WhatsApp

Як перевірити швидкість з’єднання на Вашому комп’ютері? ІНСТРУКЦІЯ

Обережно, фальшивка! Популярні схеми шахрайства з вакциною від COVID-19

Як перейти на приватну пошукову систему DuckDuckGo? – ІНСТРУКЦІЯ

Як позбутися WhatsApp на Android та iOS? – ІНСТРУКЦІЯ

Як анонімно користуватися Signal або Telegram? ПОРАДИ

Нагадаємо, сінгапурська технологічна компанія Smart Media4U Technology заявила про виправлення уразливостей у додатку SHAREit, які могли дозволити зловмисникам віддалено виконувати довільний код на пристроях користувачів. Помилки безпеки впливають на додаток компанії SHAREit для Android, додаток, який завантажили понад 1 мільярд разів.

Дослідники з компанії Red Canary знайшли нову шкідливу програму, розроблену для атак на комп’ютери Apple MacВін отримав назву Silver Sparrow і вже встиг заразити приблизно 30 тис. пристроїв у 153 країнах світу, включаючи США, Великобританію, Канаду, Францію і Німеччину.

Також фахівці у галузі кібербезпеки виявили новий метод атаки, що дозволяє зловмисникам “обдурити” термінал для оплати (POS-термінал) і змусити його думати, що безконтактна картка Mastercard насправді є картою Visa.

Як стало відомо, минулими вихідними стався витік діалогів деяких користувачів Clubhouse. Компанія запевнила, що заблокувала хакера і вживає додаткових заходів безпеки, але розраховувати на приватність і захищеність розмов в соцмережі не варто, попередили експерти.

До речі, нещодавно виявлена ​​фішингова кампанія відзначилася цікавим підходом до крадіжки облікових даних жертви: зловмисники використовують API популярного месенджера Telegram для створення шкідливих доменів.

Поділитися
Exit mobile version