Вимкнений GPS не захистить Вас від Facebook

3 хв. читання
facebook pro

У відповідь на лист американських сенаторів компанія Facebook пояснила, чому відстежує розташування користувачів, навіть коли їх GPS-служби відключені. Тепер законодавці вимагають від Facebook надавати користувачам більше контролю за своїми даними.

За словами компанії, відстеження місця розташування користувачів використовується для таргетированої реклами. Цей процес відбувається автоматично, навіть при вимкнених налаштуваннях GPS-локації в мобільному пристрої.

Facebook може збирати геодані користувачів із контекстних підказок, таких як зазначені місця на фотографіях і навіть IP-адреси мобільних пристроїв. Хоча ці дані не так точні, як інформація з ввімкненим “відстеженням розташування”, вони дозволяють повідомляти користувачів про авторизацію в обліковому записі з іншого місця і запобігають поширенню неправдивої інформації.

“За необхідності, практично всі оголошення в Facebook орієнтовані на місце розташування, хоча найчастіше реклама орієнтована на людей з певного міста чи регіону. В іншому випадку люди у Вашингтоні, округ Колумбія, отримуватимуть рекламу послуг або заходів актуальних для Лондона, і навпаки”, – повідомила компанія.

За словами сенатора США Хоулі, Facebook визнала факт відстеження. Навіть вимкнення “служби визначення місцеположення” не буде захищати користувачів від постійного спостереження з боку компанії, дозволяючи Facebook заробляти більше грошей на рекламі. Як повідомив сенатор, у користувачів відсутній контроль над персональною інформацією, тому Конгрес США повинен вжити відповідних заходів.

До речі, припинено діяльність потужного хакерського угруповання – у дата-центрі під Одесою правоохоронці виявили майже 150 серверів із тисячами хакерських ресурсів.

Також у 2020 році межа між фейками і правдою ставатиме ще більш розмитою завдяки використанню нових технологій, а перед численними смарт-будинками та розумними містами постане ряд проблем кібербезпеки. Компанія ESET представила щорічний прогноз розвитку загроз на найближчі 12 місяців.

Зверніть увагу, компанія Adobe випустила оновлення безпеки для чотирьох своїх широко використовуваних продуктів – Adobe Acrobat і Reader, Photoshop CC, ColdFusion і Brackets.

Цікаво, що Microsoft опублікувала звіт про тенденції шкідливого ПЗ і кібербезпеки в 2019 році, в якому також розповіла про зростання активності фішингових атак.

Стало відомо, що на Дніпропетровщині Служба безпеки України блокувала діяльність хакерського угруповання, організованого спецслужбами РФ для проведення кібератак на українські державні органи.

Якщо Ви купуєте товари в Інтернеті і хочете бути в безпеці, важливо вивчити сайт перш, ніж робити замовлення, і задатися головним питанням. Наскільки добре налагоджений захист покупців? Як здійснюється обробка претензій і повернення грошових коштів? На ці запитанні спробуємо відповісти у цій статті.

Поділитися
Exit mobile version