WhatsApp може зникнути з App Store

3 хв. читання
appstore 4

Нещодавно WhatsApp поставив людей перед необхідністю прийняти нові угоду користувача. Журналісти помітили, що така поведінка порушує правила магазину додатків Apple. Є ризик, що App Store видалить месенджер за це.

Правом видалити WhatApp із App Store без зайвих розглядів компанію Apple наділяє пункт 3.2.2 правил її магазину додатків. Він звучить так: “Додатки не повинні вимагати, щоб користувачі оцінювали і оглядали додатки, переглядали відео, завантажували інші програми, клікали на рекламу, дозволяли відстеження або робили інші аналогічні дії для доступу до функцій, контенту, можливості використання програми або отримання грошової або іншої компенсації, включаючи, крім іншого, подарункові карти і коди”.

Вимога WhatsApp прийняти нову угоду користувача (в іншому випадку месенджер загрожує поступово обмежити можливість листування і здійснення дзвінків) цілком можна розглядати як примус до “додаткових дій”, який заборонений правилами. Apple карає порушення політики App Store видаленням додатки з магазину і/або блокуванням екаунта розробника.

У зв’язку з цим iPhone можуть залишитися без WhatsApp через порушення месенджером правил App Store.

Радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

Як завантажити дані Google Maps? ІНСТРУКЦІЯ

Психічне здоров’я у дітей від соцмереж і смартфонів не страждає – ДОСЛІДЖЕННЯ

Як створити надійний пароль? ПОРАДИ

Як вберегти свої банківські рахунки від кіберзлочинців? ПОРАДИ

Що таке FLoC Google і як він буде відстежувати Вас в Інтернеті?

До речі, пандемія спричинила нову хвилю цифрової трансформації у всьому світі. І державні установи не залишилися осторонь цього процесу. Завдяки розширенню цифрової інфраструктури, зокрема створенню нових додатків та сервісів, віддалених робочих місць та переходу в хмарне середовище, кількість потенційних векторів атак збільшилася.

Також повністю модульний ноутбук з ОС Windows від Framework тепер готовий до попереднього замовлення за базовою ціною у $999. Клієнти можуть розміщувати замовлення на веб-сайті Framework. 13,5-дюймовий ноутбук складається повністю з модульних деталей, включаючи материнську плату, яку ви можете легко поміняти та замінити.

Кілька редакцій Windows 10 версій 1803, 1809 та 1909 досягли кінця обслуговування (EOS), починаючи з травня , про що Microsoft нагадала нещодавно. Пристрої з випусками Windows 10, які досягли EoS, більше не отримуватимуть технічну підтримку, а також щомісячні виправлення помилок та безпеки, щоб захистити їх від останніх виявлених загроз безпеки.

Окрім цього, після вступу в силу нової політики Google в описі додатків з’явиться додатковий розділ з інформацією про те, до яких даними має доступ продукт. У розробників буде можливість розповісти користувачам про те, для чого додаткам потрібен доступ до тих або інших даних і як їх обробка впливає на загальну функціональність.

Поділитися
Exit mobile version