WhatsApp перестане працювати на деяких версіях Android і iOS

3 хв. читання

Незабаром дуже багато людей, приблизно 300 млн осіб, втратять доступ до WhatsApp.

Нагадаємо, що ще з 1-го лютого 2020 роки користатися WhatsApp стало неможливим на будь-яких моделях смартфонів, що працюють під управлінням всіх застарілих операційних систем, якими є Android 2.3.7 і iOS 8, а також більш старі платформи.

Втім, на цьому все не обмежиться. Як з’ясувало видання AKKet.com, вже з 1-го лютого 2021 року користуватися WhatsApp стане неможливо навіть на більш сучасних моделях мобільних пристроїв, що працюють на базі Android 4.0.3 і iOS 9. Всім користувачам доведеться оновити ОС до більш нової, або, якщо зробити це неможливо, доведеться купити новий смартфон.

Мінімальними версіями операційних систем для запуску месенджера стануть Android 5.0 Lollipop і iOS 10, тоді як на будь-яких старіших працювати платформа гарантовано не буде. Самі розробники, творці сервісу для спілкування, повідомлять про подібні нововведення вже цього літа, тобто приблизно за півроку до вступу нововведень в силу. Подібні заходи повинні підвищити безпеку всього сервісу, зробивши його більш захищеним від різних хакерських атак. Крім того, що очевидно, за рахунок відмови від підтримки застарілих ОС вдасться відчутно скоротити термін розробки нових функцій для сервісу, так як їх не доведеться адаптувати під застарілі моделі мобільних пристроїв.

Whatsapp tab

Також радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

На час карантину під час Вашої роботи вдома існує більша загроза бути підданим кіберзламу, ніж би Ви виконували завдання в офісі. Щоб зменшити ризики інфікування шкідливими програмами та підвищити безпеку віддаленого доступу,  дотримуйтесь наступних правил.

Нагадаємо, компанії Apple і Google об’єдналися, щоб створити систему відстеження контактів з хворими коронавірусом на iOS і Android.

Також понад 300 облікових записів Zoom виявили на одному з форумів у Даркнеті, де викладаються та продаються різні особисті дані.

Якщо Ваш смартфон потрапить до чужих рук, уся Ваша конфіденційна інформація може бути використана у зловмисних цілях. Саме тому важливо потурбуватися про безпеку своїх даних задовго до втрати чи викрадення телефону.

Як запевняють в Apple, користувач в масці не може пройти аутентифікацію за допомогою сканера особи Face ID, проте фахівці з Tencent Xuanwu Lab довели зворотне.

Поділитися
Exit mobile version