Xiaomi заперечує свою причетність до китайської розвідки, – заява

3 хв. читання
Xiaomi Mi 9T

Китайська корпорація Xiaomi опублікувала офіційну заяву, відповідаючи на звинувачення з боку влади США. Виробник смартфонів заперечує будь-який зв’язок з китайськими військовими і наполягає на фокусі своїх продуктів виключно на звичайних громадянах і організаціях.

“Корпорація підтверджує, що вона не пов’язана, не контролюється і не діє в інтересах військових сил Китаю. Ми не є “комуністичною китайською військовою компанією”, як нас назвала влади США”, – пише Xiaomi.

Також представники підкреслили, що компанія завжди діє згідно з постановами і законами, встановленими в країнах, де вона веде свій бізнес. Продукти та сервіси Xiaomi орієнтовані виключно на громадян та інші організації.

Така відповідь виробника смартфонів викликана нещодавніми звинуваченнями з боку Міністерства оброни США, яке вважає, що Xiaomi діє в інтересах розвідки КНР. Нагадаємо, минулого тижня США включили китайську корпорацію до санкційного списку, де вже перебувають й інші техногіганти: Huawei, Hikvision, Inspur, Panda Electronics тощо.

Нагадаємо, що Дональд Трамп, який звільняє пост президента США, 12 листопада 2020 року підписав указ, що забороняє інвестиційні та торговельні відносини з будь-якої з компаній, що знаходяться в “чорному списку”.

Питання стосується урядового шпигунства, яке, на думку Вашингтона, китайська розвідка може здійснювати за допомогою компаній на кшталт Xiaomi і Huawei. Відомо, що Трамп також встиг заблокувати вісім китайських мобільних додатків: Alipay, CamScanner, QQ Wallet, SHAREit, Tencent QQ, VMate, WeChat Pay і WPS Office.

Радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

Як використовувати “Швидкі команди” на Apple Watch? – ІНСТРУКЦІЯ

Як змінити обліковий запис Google за замовчуванням на комп’ютері? – ІНСТРУКЦІЯ

Як використовувати Google Duo для здійснення відеодзвінків? – ІНСТРУКЦІЯ

Як додавати, редагувати або видаляти збережені паролі в Microsoft Edge? – ІНСТРУКЦІЯ

Як швидко очистити всі сповіщення на Mac? ІНСТРУКЦІЯ

Нагадаємо, американське розвідувальне співтовариство офіційно звинувачує російських хакерів у зламі SolarWinds. Підозрюють, що російські хакери, які фінансуються державою, зламали ІТ-компанію SolarWinds, яку вони потім використали як стартовий майданчик для проникнення в кілька урядових відомств США

Також дослідники з безпеки виявили нову родину програм-вимагачів, яка націлилася на корпоративні мережі, та попередили, що професійні кіберзлочинці вже вдарили по декількох організаціях за допомогою схеми шифрування файлів.

Окрім цього, браузер Edge буде постійно звіряти інформацію з базами даних про розсекречені логіни і паролі – користувачі отримуватимуть інформацію у разі виявлення діяльності з боку кібершахраїв. Також власникам пристроїв надаватимуть поради, що дозволяють змінити конфіденційні дані з метою збереження високого рівня безпеки.

За останніми даними, один із найбезпечніших месенджерів Signal набуває популярності як в Україні, так і в США. Навіть Ілон Маск підтримав хвилю популярності і порадив користуватися Signal у себе в Твіттері. У чому його переваги, читайте у статті.

Поділитися
Exit mobile version