Пошуковик, який дбає про приватність користувачів, продемонстрував зростання

3 хв. читання
duckduckgo

Пошуковик DuckDuckGo, який орієнтований на конфіденційність користувачів, в 2020 році продемонстрував зростання. У січні система вперше обслужила 102 мільйони пошукових запитів за день.

Як відомо, DuckDuckGo будує свою роботу на основі даних пошукового робота DuckDuckBot та індексування “Вікіпедії”. При цьому DuckDuckGo свідомо не використовує дані Google.

Для користувачів DuckDuckGo може здатися привабливішим завдяки політиці пошукової системи, адже вона не відслідковує запити і не формує профіль користувача. Також DuckDuckGo не передає персональні або ідентифікаційні дані третім особам і стороннім компаніям, пише ZDNet.

“Кожного разу, коли Ви здійснюєте пошук через DuckDuckGo, у Вас немає жодної історії попередніх запитів. Тобто кожен новий Ваш пошук – єдиний для системи”, – пояснює керівництво в блозі.

Оскільки питання конфіденційності останнім часом дедалі більше турбує користувачів, вони частіше звертають увагу на альтернативи на кшталт DuckDuckGo. Цим і пояснюється зростання пошукової системи в 2020 році – на 62%.

Продемонструвавши свої результатами, представники DuckDuckGo також відзначили рекорд пошукових запитів, зафіксованих за один день, а саме 102 251 307.

Радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

Як використовувати “Швидкі команди” на Apple Watch? – ІНСТРУКЦІЯ

Як змінити обліковий запис Google за замовчуванням на комп’ютері? – ІНСТРУКЦІЯ

Як використовувати Google Duo для здійснення відеодзвінків? – ІНСТРУКЦІЯ

Як додавати, редагувати або видаляти збережені паролі в Microsoft Edge? – ІНСТРУКЦІЯ

Як швидко очистити всі сповіщення на Mac? ІНСТРУКЦІЯ

Нагадаємо, американське розвідувальне співтовариство офіційно звинувачує російських хакерів у зламі SolarWinds. Підозрюють, що російські хакери, які фінансуються державою, зламали ІТ-компанію SolarWinds, яку вони потім використали як стартовий майданчик для проникнення в кілька урядових відомств США

Також дослідники з безпеки виявили нову родину програм-вимагачів, яка націлилася на корпоративні мережі, та попередили, що професійні кіберзлочинці вже вдарили по декількох організаціях за допомогою схеми шифрування файлів.

Окрім цього, браузер Edge буде постійно звіряти інформацію з базами даних про розсекречені логіни і паролі – користувачі отримуватимуть інформацію у разі виявлення діяльності з боку кібершахраїв. Також власникам пристроїв надаватимуть поради, що дозволяють змінити конфіденційні дані з метою збереження високого рівня безпеки.

За останніми даними, один із найбезпечніших месенджерів Signal набуває популярності як в Україні, так і в США. Навіть Ілон Маск підтримав хвилю популярності і порадив користуватися Signal у себе в Твіттері. У чому його переваги, читайте у статті.

Поділитися
Exit mobile version