Як перенести дані зі старого на новий смартфон? Навіть без root-прав

4 хв. читання

Коли Ви купуєте новий телефон, то зовсім необов’язково знову завантажувати всі програми і налаштовувати їх заново. Адже існує процедура відновлення даних. Для цього навіть не обов’язково отримувати root-права, пише AndroIdinsider.

Перенесення даних включає в себе налаштування системи, профілі чатів, реєстраційну інформацію, контакти, мережеві ідентифікатори тощо. Всі ці дані зберігаються в окремому каталозі. Щоб інші програми не могли отримати доступ до вашої особистої інформації, резервне копіювання цієї інформації заборонено і сторонні програми без спеціального дозволу (root-прав) не можуть це зробити. Тому для початку розглянемо варіант “легального” копіювання даних.

Резервне копіювання за допомогою сервісів Google

Google не тільки дозволяє створити резервні копії фотографій, електронної пошти, контактів і дані додатків. Для більшості користувачів найкращим способом резервного копіювання даних додатків буде саме цей.

Для того, щоб використовувати його, ви повинні переконатися, що опція “Pезервное копіювання на Google Диск” ввімкнена для Вашого профілю. Ви можете знайти її в розділі “Налаштування” – “Налаштування Google” – “Створення резервної копії”. У цьому розділі можна побачити існуючі резервні копії. У самому Google Drive Ви також можете переглядати резервні копії. Там є інформація навіть про те, яка програма зберегла Ваші дані в Google в який час це сталося.

google servises

Helium

Настав час розібратися в тому, як здійснити резервне копіювання без використання сервісів Google, якщо Вам раптом це буде потрібно. За допомогою програми Helium можна перемістити дані додатків зі старого смартфона на новий. Додаток доступний для Windows, Mac OS X і навіть Linux. Якщо Ви використовуєте Windows, переконайтеся, що встановлені всі відповідні драйвери. Їх можна знайти тут.

oandbackup

Хоча в Google Play Store є маса альтернатив згаданої вище програми, хочеться розповісти про програму з відкритим вихідним кодом. За допомогою oandbackup Ви можете створювати резервні копії обраних додатків на своєму пристрої та відновлювати їх з цих резервних копій. Ключова особливість полягає в тому, що програма дозволяє зберігати дані в будь-якому зручному місці.

Однак для того, щоб використовувати oandbackup, Вам спочатку потрібно завантажити F-Droid. І ще одне “але” – для роботи цієї програми вам буде потрібно отримати root-права. А це не всім зручно. До того ж, є інформація, що такий спосіб підходить не для всіх смартфонів. Наприклад, з ним дуже погано працюють деякі апарати від Xiaomi. Так що якщо Вам не хочеться морочитися, то Ваш вибір – це перші два варіанти.

Нагадаємо, експерти організації Digital Citizens Alliance (DCA) і компанії Dark Wolfe Consulting вивчили пристрої для перегляду піратського відеоконтенту.

До речі, спектр програм для покращення безпеки Android-смартфона надзвичайно широкий. Більшість з них — легкі у використанні та не займають багато місця. Пропонуємо Вам ознайомитися із 10 кращими програмами.

Сьогодні велика кількість компаній має робочі мобільні пристрої, які використовуються співробітниками в особистих цілях, що часто призводить до витоку конфіденційних даних підприємств. Тому мобільні девайси бізнес-організацій є найпривабливішими для кіберзлочинців і потребують захисту в першу чергу.

Також у новому флагманському смартфоні Nokia 9 PureView виявлена серйозна проблема безпеки, пов’язана зі сканером відбитків пальців.

Поділитися
Exit mobile version