Як прискорити MacBook? П’ять простих порад

3 хв. читання

Чи доводилося Вам скаржитися на повільну швидкість роботи Вашого Mac? Ті, хто щодня працюють з графічними і відеоредакторами і тримають відкритими одночасно близько 20 додатків, напевно дадуть позитивну відповідь. AppleInsider опублікував основні способи розвантаження операційної системи. П’ять простих прийомів, про які, ймовірно, деякі вже знають, здатні заощадити Вам не тільки час, а й нерви.

Завершіть усі непотрібні програми

Чомусь багато користувачів Mac (і Windows теж) нехтують цим “залізним” правилом, хоча нічого складного в цьому немає. Якщо врахувати, що на комп’ютерах із твердотільними накопичувачами програми запускаються практично миттєво, їх запросто можна відключити на певний час.

apple mac1

Тимчасово відкладіть резервні копії Mac

Періодично робити резервні копії дуже корисно, проте цей процес краще запускати не тоді, коли Mac перевантажений від кількості запущених процесів. Тим більше доступ до меню Time Machine можна отримати прямо на верхній панелі OS X.

Крім того, за допомогою терміналу ви можете задати інтервал створення резервних копій. Таким чином, Time Machine буде створювати їх тільки тоді, коли ви їй про це скажете, з мінімальною участю користувача. Для цього запускаємо “Термінал” і вводимо цю команду (14400 – число секунд в чотирьох годинах):

sudo defaults write /System/Library/LaunchDaemons/com.apple.backupd-auto \
StartInterval -int 14400

Налаштуйте програми, які автоматично запускаються при вході в систему

Щоб це зробити, заходимо в системні налаштування, далі розділ “Користувачі та групи”, а потім “Об’єкти входу”. Ми залишаємо тільки ті додатки, постійна робота яких Вам дійсно необхідна. Це прискорить час завантаження вашого Mac.

Закрийте непотрібні вкладки в браузері

Велика кількість відкритих вкладок у браузері часто “з’їдає” деяку частину ресурсів комп’ютера. Не кажучи вже про сайти з Flash-плагінами – вони і зовсім здатні ввести пристрій в ступор. Щоб уникнути подібних ситуацій, краще закрити вкладки з непотрібними сайтами. Адже тоді і орієнтуватися в браузері буде набагато зручніше.

Почистіть Mac від сміття

Почистіть свою переписку в iMessage на Mac та в інших месенджерах, очистіть кошик і видаліть програми, які не використовуєте. Зайвим точно не буде. Крім цього, Ви завжди можете скористатися утилітою Gemini 2 для видалення дублікатів з Mac або DaisyDisk з CleanMyMac X для чищення комп’ютера від тимчасових файлів.

До речі, датчики відстеження показників здоров’я користувачів можуть з’явитися у ноутбуках Apple. Це підтверджується патентом, який компанія подала ще минулого року, але видали його тільки зараз.

Нагадаємо, аналітик Мінг-Чі Куо, відомий своїми прогнозами про майбутні продукти Apple, повідомив про те, що компанія готує новий 16-дюймовий MacBook Pro.

Також стало відомо, які новинки Apple планує випустити в 2019 році. Окрім MacBook Pro,  компанія випустить 31-дюймовий 6K монітор, iPhone з двосторонньою зарядкою, нові iPad і багато іншого.

Поділитися
Exit mobile version