Як штучний інтелект може допомогти галузі охорони здоров’я?

4 хв. читання

Не секрет, що з появою нових технологій розробляються та використовуються численні інновації для поліпшення якості життя суспільства. Штучний інтелект (ШІ)– одна з таких інновацій. Він активно застосовується у сфері медицини, що є неймовірно важливою складовою сучасної галузі охорони здоров’я. Розглянемо, як саме ШІ допомагає страховим службам.

1.Надійна ідентифікація скарг хворих

Перевірка скарг вручну – це неймовірно виснажлива робота. Страхові служби середнього розміру отримують близько 700 тисяч запитів на виплату страхування з лікарень щороку. У зв’язку з пандемією, яка все ще розповсюджується, кількість скарг продовжує зростати, тому процес їх перевірки вручну став надзвичайно довгим та не ефективним.

Дослідження показали, що кожна десята скарга є помилковою, і персонал повинен розглядати їх більш детально. Підходи, розроблені за допомогою штучного інтелекту, покликані проаналізувати всі ці твердження та виділити ті, які потребують додаткового розгляду, зменшуючи таким чином навантаження на персонал. ШІ також має можливість відхиляти шахрайські запити, оскільки спеціалісти постійно вдосконалюють алгоритми для ефективного виявлення випадків шахрайства.

medical 3

2. Швидший аналіз даних

Аналіз даних є важливою частиною галузі медичного страхування, оскільки необроблені дані можуть надати важливу інформацію, яка допоможе страховикам краще зрозуміти поведінку клієнтів. Ще однією перевагою ШІ в аналізі даних є те, що він також може виконувати прогностичну аналітику, яка виявляє незвичну поведінку пацієнта, наприклад, часте відвідування лікаря. Це допомагає страховикам надати послуги на ранніх стадіях та здійснити превентивну допомогу, оскільки ШІ здійснив своєчасне виявлення негативних симптомів.

3. Налаштування особистих планів

Озброївшись необхідними даними для прийняття розрахованих рішень, штучний інтелект використовує профіль пацієнта, щоб краще зрозуміти його потреби – що дає можливість надати індивідуальний план, який відповідає вимогам пацієнта та має гарні умови.

4. Якісне обслуговування клієнтів

Пацієнтам, які негайно потребують допомоги або мають терміновий запит, не потрібно довго чекати, так як чат-боти, розроблені з використанням ШІ, доступні цілодобово та без вихідних. Оскільки чат-боти виявилися досить ефективними, було вирішено, що вони будуть основним способом зв’язку для клієнтів медичного страхування до 2030 року!

5. Скорочення витрат

Штучний інтелект автоматизує адміністративні процеси, економлячи час і головне кошти. Коли рутинні завдання автоматизуються засобами ШІ, страховики можуть заощадити до 7 мільярдів доларів за 18 місяців. Зекономлений час можна присвятити пацієнтам, що є набагато важливішим.

Радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

Як виправити повільний Wi-Fi? ПОРАДИ

Як дізнатися, які дані Google знає про Вас і видалити їх? – ІНСТРУКЦІЯ

Як не стати жертвою кібератаки? ПОРАДИ

Чи варто користуватися WhatsApp? П’ять правил безпеки від найбільш розшукуваного хакера світу

П’ять небезпечних типів файлів, що можуть містити шкідливе ПЗ

Що таке Google Assistant та що він може робити?

Нагадаємо, Apple займається розробкою, яка буде розрізняти користувачів смартфонів за новою технологією. Йдеться про так звану теплову карту особи, яка, як і відбитки пальців, є унікальною. Обдурити цю систему захисту буде практично неможливо.

Також корпорація Microsoft випускає вбудований генератор паролів та функцію моніторингу витоків облікових даних у системах Windows та macOS, що працюють з останньою версією Microsoft Edge.

Окрім цього, багатофункціональний “шкідник” VPNFilter, якому вдалося інфікувати 500 тисяч роутерів у 54 країнах, хоч і був дезактивований два роки тому, однак досі не вичищений із сотень мереж. Такі невтішні результати чергової перевірки, яку провели дослідники з Trend Micro.

До речі, викрадена база даних, яка містить імена, адреси електронної пошти та паролі користувачів Nitro PDF, безкоштовно розповсюджується в Мережі. Загалом база даних налічує понад 77 мільйонів записів.

Джерело: Tech Times

Поділитися
Exit mobile version