Як встановити на Galaxy S10 софт для покращення якості зйомки?

5 хв. читання

Софт для камер від компанії Google здатний створювати фотографії приголомшливої ​​якості навіть у найскладніших умовах зйомки. Завдяки роботі користувачів ресурсу XDA під ніками “cstark27” і “Arnova8g2” тепер користувачі майже всіх пристроїв лінійки Galaxy S можуть спробувати роботу камерного софта від Google на своїх смартфонах.

Зважаючи на те, що на нових Galaxy S10, Galaxy S10e і Galaxy S10+ камери самі по собі дуже хороші, з новою можливістю використовувати програмне забезпечення Google з HDR, ширококутними зображеннями і зйомкою в умовах поганої освітленості, в теорії, якість фото повинна вийти на новий рівень, пише AndroIdinsider.

Порівняємо софт від Google і Samsung

google samsung

Верхнє фото – софт Samsung, нижнє фото – Google Camera

Визначити, який знімок краще – той, що зроблений з використанням софта Google або той, що без нього – досить непросто, якщо, взагалі, можливо. Все тому, що результат, який Ви побачите на фото, комусь сподобається, а комусь ні – тут справа смаку.

Верхнє фото – софт Samsung, нижнє фото – Google Camera

Верхнє фото – софт Samsung, нижнє фото – Google Camera

Хоча функції HDR і зйомки в умовах поганої освітленості від Google за якістю картинки перевершують аналогічні рішення, вбудовані в оболонку Samsung, точність передачі кольору у останньої все ж буде кращою. Що стосується режиму розмиття фону (Боке), то тут стандартний софт Samsung працює помітно краще, але тільки при хорошому освітленні. З Night Sight від Google вийде зафіксувати деталі, які втрачаються на фото від Samsung.

Фото зліва – софт Samsung, фото справа – Google Camera

Додаток Google, як видно, більше схиляється до холодних відтінків і деякі фотографії трохи віддають синім. З іншого боку, на портретах шкіра має більш природний відтінок, а завдяки відсутності класичного для Samsung “покращувача”, який робить з кожного манекена або ляльку.

Є ще одна проблема, яка полягає вона в тому, що за виключенням США, продаються нові Galaxy S на чипсеті Exynos, а програмне забезпечення Google заточене під роботу на чипсетах Qualcomm.

Отже, як встановити на свій Galaxy S камеру Google?

  • Завантажте останню версію Google Camera за посиланням.
  • Встановіть завантажений APK-файл на свій Samsung Galaxy S10, Samsung Galaxy S10e або Samsung Galaxy S10+.
  • Завантажте спеціальний файл з налаштуваннями за посиланням.
  • Помістіть файл з налаштуваннями в директорію (/Internal Storage/GCam/Configs/).
  • Відкрийте програму і тапніть двічі по чорній ділянці поруч з кнопкою затвора.
  • Виберіть опцію s10csMar2.xml.
  • Натисніть “Відновити” (Restore).

Для встановлення програмного забезпечення від Google потрібен Galaxy S на процесорі Snapdragon, а також на смартфоні має бути встановлено найостанніше оновлення операційної системи Android.

До речі, Samsung стала не першим виробником, який вважав за краще приховати дизайнерські недоліки своїх смартфонів за допомогою зображень робочого столу. Близько півроку тому на аналогічний крок пішла Apple, коли за замовчуванням вбудувала у прошивку флагманських iPhone зображення, яке приховує фронтальну виїмку. Але саме Samsung зайшла в цій справі так далеко, що починаєш сумніватися, сердитись на компанію чи похвалити за винахідливість.

Samsung Galaxy S10, за деякими даними, стане останнім смартфоном південнокорейської компанії, що підтримує стандарт сполучення пристроїв Bluetooth 5.0. У майбутньому Samsung перейде на новий формат, проте сьогодні через певний час після покупки деякі користувачі почали скаржитися на проблеми з Bluetooth. При сполученні смартфонів з деякими аксесуарами спостерігаються розриви з’єднання, а при роботі з бездротовими колонками страждає якість звуку.

Ультразвуковий сканер відбитків пальців, яким Samsung оснастила флагманський Galaxy S10 і його більш просунуті модифікації, виявився одним з їхніх головних недоліків. Про це заявили власники смартфонів, які взяли участь в опитуванні громадської думки, проведеного виданням SamMobile. За їх словами, чутливість сканера залишає бажати кращого в порівнянні з фізичними рішеннями.

Нові Galaxy S10, Galaxy S10e і Galaxy S10+ мають безліч нових функцій. Але, як і будь-який пристрій, смартфони Galaxy потребують налаштування після першого включення. Як правильно налаштувати щойно придбаний Galaxy S10.

Експерти визначили реальну собівартість моделі Galaxy S10+. На створення кожного примірника даного смартфона Samsung витрачає на $40 більше, ніж на торішню модель Galaxy S9+, коли вона тільки надійшла в продаж.

Також Samsung оголосила про початок масового виробництва першої в галузі флеш-пам’яті стандарту eUFS 3.0 на 512 ГБ. Вона призначена для мобільних пристроїв нового покоління. У порівнянні з пам’яттю типу eUFS 2.1 швидкість передачі виросла більше, ніж в два рази.

Поділитися
Exit mobile version