Як видалити кеш у браузері Chrome? – ІНСТРУКЦІЯ

2 хв. читання

Незважаючи на те, що мобільна версія Google Chrome на відміну від настільної не перевантажує процесор та не витрачає увесь доступний обсяг оперативної пам’яті, назвати її економною досить складно. Навіть за відсутності розширень смартфонна версія зазвичай “заповнюється” файлами кешу. З цієї статті Ви дізнаєтесь, як почистити браузер від “сміття”.

Звичайно, за кілька тижнів нічого особливого не станеться, але через кілька місяців обсяг, який займає кеш сайтів, може зрости до двох, а то й трьох гігабайтів.

У деяких користувачів обсяг кешованих даних перевищує 4 ГБ, що для смартфонів з 8 або навіть 16 ГБ вбудованого сховища може виявитися критичним показником.

Для очистки кешу:

  1. Відкрийте контекстне меню Google Chrome.cash 1
  2. Перейдіть в “Налаштування“.
  3. Відкрийте “Налаштування сайту“.
  4. Оберіть “Обсяг пам’яті“.
  5. У вікні Ви побачите кеш, які зберігає кожен сайт. Ви можете видалити весь кеш відразу або робити це окремо для кожного сайту, відкриваючи їх один за одним.

До речі, Google представила можливість автоматичного створення резервних копій на Android, якою зможуть скористатися передплатники хмарного сервісу Google One.

Нагадаємо, Apple часто називала свою мобільну операційну систему однією з найбільш захищених і безпечних, але хакерам вже вдалося знайти серйозну уразливість в одній з останніх бета-версій iOS 13.

Також багато людей вважають, ніби програмні продукти Apple безпечніші, ніж інші, однак, як показують дані телеметрії за перше півріччя 2019 року, “яблучна” екосистема все більше цікавить кіберзлочинців.

Стало відомо, що зловмисники можуть використовувати справжні файли Microsoft Teams для виконання шкідливого ​​навантаження за допомогою підробленої папки встановлення.

Зверніть увагу, що у месенджері Telegram існував баг, який давав можливість віддалено видаляти вміст з пристроїв одержувачів. Тепер Telegram вирішив проблему з конфіденційністю та винагородив дослідника, який знайшов прогалину у безпеці.

Нові iPhone у майбутньому матимуть не лише новий дизайн, але й підекранний сканер відбитків пальців. Однак, як стало відомо, Apple працює над абсолютно новим способом біометричної ідентифікації для своїх пристроїв.

Поділитися
Exit mobile version