Як захистити Ваших дітей в Інтернеті під час карантину? ПОРАДИ

4 хв. читання
children foto

Оскільки випадки захворювання на Covid-19 продовжують зростати у всьому світі, багато країн повертаються до повного карантину. Окрім того, що ці правила не дозволяють людям їздити без потреби, тисячі шкіл закриваються, а уроки переміщуються в Інтернет.

Допомогти дітям навчатися, намагаючись працювати повний робочий день, важко та напружено. Особливо, коли комп’ютери та планшети можуть настільки відволікати увагу молодих людей.

Тож як подбати, щоб діти виконували дистанційні завдання та не відволікалися на сторонні додатки і програми?

Чорні списки веб-сайтів

Інтернет є чудовим навчальним ресурсом, але є також багато дорослого вмісту, який не підходить для дітей. Порнографія, азартні ігри, соціальні мережі з обмеженим віком та незаконні завантаження – це лише кілька кліків миші.

Інтернет-зв’язок у Ваших дітей повинен фільтруватися, щоб запобігти доступу до цих веб-сайтів. Весь веб-трафік, що проходить через з’єднання, має перевіряється на “чорний список” невідповідних веб-сайтів. Будь-яка спроба отримати доступ до одного із цих заборонених сайтів автоматично повинна блокується.

Також можна додати будь-який інший веб-сайт , який викликає відволікання, якщо потрібно.

Блокування додатків

Проблемою можуть бути не лише веб-сайти. Можливо, у Вашої дитини є улюблений додаток чи гра, які їй здаються набагато цікавішими, ніж їхні шкільні завдання.

Школи вирішують цю проблему, запобігаючи встановленню нових програм, не даючи дітям завантажувати власні ігри.

Ви можете швидко і легко заблокувати доступ до програм під час навчання, щоб діти не відволікали увагу. І Ви можете знову ввімкнути доступ так само швидко, коли закінчується школа.

Контроль часу

Під час карантину діти та дорослі проводять більше часу, ніж будь-коли, перед своїми екранами. Радимо також вмикати режим офлайн, повністю заблокувавши доступ до домашнього комп’ютера чи мобільних пристроїв. Або блокуйте пристрої перед сном, щоб діти не могли грати, коли вони повинні спати.

Радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

Як використовувати “Швидкі команди” на Apple Watch? – ІНСТРУКЦІЯ

Як змінити обліковий запис Google за замовчуванням на комп’ютері? – ІНСТРУКЦІЯ

Як використовувати Google Duo для здійснення відеодзвінків? – ІНСТРУКЦІЯ

Як додавати, редагувати або видаляти збережені паролі в Microsoft Edge? – ІНСТРУКЦІЯ

Як швидко очистити всі сповіщення на Mac? ІНСТРУКЦІЯ

Нагадаємо, американське розвідувальне співтовариство офіційно звинувачує російських хакерів у зламі SolarWinds. Підозрюють, що російські хакери, які фінансуються державою, зламали ІТ-компанію SolarWinds, яку вони потім використали як стартовий майданчик для проникнення в кілька урядових відомств США

Також дослідники з безпеки виявили нову родину програм-вимагачів, яка націлилася на корпоративні мережі, та попередили, що професійні кіберзлочинці вже вдарили по декількох організаціях за допомогою схеми шифрування файлів.

Окрім цього, браузер Edge буде постійно звіряти інформацію з базами даних про розсекречені логіни і паролі – користувачі отримуватимуть інформацію у разі виявлення діяльності з боку кібершахраїв. Також власникам пристроїв надаватимуть поради, що дозволяють змінити конфіденційні дані з метою збереження високого рівня безпеки.

За останніми даними, один із найбезпечніших месенджерів Signal набуває популярності як в Україні, так і в США. Навіть Ілон Маск підтримав хвилю популярності і порадив користуватися Signal у себе в Твіттері. У чому його переваги, читайте у статті.

Поділитися
Exit mobile version