Як захистити WhatsApp на Android відбитком пальця?

4 хв. читання
WhatsApp messenger

В останній бета-версії WhatsApp додаток можна захистити відбитком пальця, якщо таку опцію підтримує телефон. Для того, щоб її завантажити, потрібно зайти на сайт додатку. Про те, як налаштувати дану функцію, пише AndroidInsider.

Безпеку складно назвати головною “фішкою” WhatsApp. Не минає й місяця, щоб в месенджері не знайшли чергову уразливість, яка або дозволяє шпигувати за його користувачами, або втручатися у переписку та вносити в неї зміни. Але розробники продовжують наполягати на безпроблемності WhatsApp і розширювати його функціональні можливості. Одним з останніх нововведень месенджера стала функція захисту чатів відбитком пальця.

Чутки про появу функції захисту листування відбитком пальця в WhatsApp з’явилися ще взимку. Очевидно, весь цей час розробники тестували нововведення, визначаючи його переваги і недоліки. Тому навіть зараз функція недоступна в релізній версії месенджера, яка відома тільки серед бета-тестерів.

Як обійти це обмеження і захистити свої чати вже зараз, йдеться нижче.

Як заблокувати WhatsApp відбитком пальця?

  • Завантажте бета-версію WhatsApp з номером збірки 2.18.221 на свій смартфон (через сайт месенджера, тому що в Google Play бета-версії не потрапляють);
  • Встановіть його і перейдіть в “Налаштування”;
  • У розділі з налаштуваннями конфіденційності знайдіть параметр захисту біометрією і відкрийте його;
  • Тут активуйте захист месенджера відбитком пальця і ​​налаштуйте період, після закінчення якого він буде блокуватися;
  • Тепер вивантажте WhatsApp з пам’яті і спробуйте активувати його знову – для доступу до чатів доведеться скористатися відбитком пальця.

Пам’ятайте, що бета-версія WhatsApp, яка містить функцію захисту доступу до чатів за допомогою біометричних даних, може в гіршу сторону відрізнятися від звичної вам релізної збірки. Це пов’язано з тим, що тестові версії додатків, як правило, містять ті чи інші недоробки, які відображаються на роботі важливих функцій і загальної стабільності програми.

Крім того, важливо враховувати, що WhatsApp не вимагає повторної реєстрації відбитка, а отримує його від смартфона безпосередньо. Таким чином, якщо ви хочете обмежити доступ до свого листування від членів своєї сім’ї, відбитки яких збережені в пам’яті апарату, рекомендуємо потурбуватися про їх видалення. В іншому разі біометричний захист може не забезпечити збереження ваших переписок.

До речі, трафік Telegram тепер може маскуватися під протокол HTTPS (TLS+HTTP/2.0) – з цією метою в код клієнта був доданий префікс секрету “ee”. Також на додаток до base16 (hex) з’явилася можливість шифрувати секрет в адресі проксі-сервера за допомогою base64.

Нагадаємо, з мобільними додатками для Android можна буде працювати за комп’ютером із Windows або macOS. Так, під час заходу Samsung Unpacked 2019 корейський гігант представив додаток Samsung DeX for PC.

Також фахівці компанії Avast виявили дивного шкідника Clipsa, який не тільки краде криптовалюту, підміняє адреси гаманців у буфері користувачів і встановлює майнери на заражені машини, але і запускає на скомпрометованих хостах брутфорс-атаки проти WordPress-сайтів.

Стало відомо, що в п’ятницю, 9 серпня, на конференції для розробників генеральний директор споживчого напрямки Huawei Річард Юй (Richard Yu) здивував аудиторію, презентувавши “HarmonyOS”, яка, за його словами, є більш швидкою і безпечною системою, ніж Android.

Окрім цього, дослідник із безпеки виявив уразливості в низці пристроїв, експлуатація яких дозволяє перетворити девайс у “наступальну” низькосортну кіберзброю.

Windows 10 вже постачається із вбудованим антивірусом “Захисник Windows”, який покликаний захистити Ваш комп’ютер від вірусів, шпигунських програм, шифрувальників та інших типів шкідливого ПЗ. Але багато користувачів найпопулярнішого браузера Google Chrome навіть не здогадуються, що в їх веб-браузері є власний інструмент для боротьби із загрозами.

Зверніть увагу, на презентації Samsung Galaxy Note 10 компанія Microsoft представила нову функцію додатка “Ваш телефон”, яка вже скоро дозволить здійснювати і приймати телефонні дзвінки на комп’ютері.

Поділитися
Exit mobile version