Якими можуть стати нові Mac Pro та Mac Mini?

6 хв. читання
apple 1

Скоро ми, мабуть, побачимо, коли  архітектура Apple Silicon стане основою для решти лінійки Mac. Зокрема, є дані, що Apple працює над абсолютно новим Mac Pro з 40 ядрами, новою версією Mac mini тощо. Що з цього може стати реальністю, читайте у статті.

Ми все ще перебуваємо на початковій стадії переходу Apple до використання власних чипів для лінійки Mac, а найпотужніші машини компанії все ще чекають на оновлення. Зокрема, у звіті  Bloomberg є кілька нових подробиць про те,  чого слід очікувати для всієї лінійки Mac, включаючи Mac Pro, Mac mini та чого багато іншого, пише 9to5mac.

Щодо машин вищого класу, інсайдери кажуть, що Apple працює над 40-ядерним процесором для Mac Pro. Це буде захоплююче – побачити дивовижну продуктивність та енергоефективність, яку архітектура Apple Silicon здатна додати до машини. Також, можливо, Apple працює над 20-ядерним процесором, а що стосується власного  графічного процесора, опції включатимуть 64 або 128 ядер.

Оновлений Mac Pro під кодовими назвами Jade 2C-Die та Jade 4C-Die планується комплектувати процесорами з 20 або 40 обчислювальними ядрами, що складаються з 16 високопродуктивних або 32 високопродуктивних ядер та чотирьох або восьми енергоефективних ядер. Мікросхеми також включали б 64-ядерні або 128-ядерні варіанти графічних чипів. Це перевищить максимальну кількість ядер у процесорах, які пропонує Intel для Mac Pro – їх зараз може бути до 28 (а процесори від AMD, які зараз мають до 64 ядер, Apple взагалі ніколи не застосовувала у своїх комп’ютерах), тоді як графічні чипи вищого класу замінять собою відеокарти Radeon, виготовлені тією ж AMD.

Дизайн наступного покоління Mac Pro виглядає більш загадковим порівняно з іншими Mac в лінійці. Але в попередньому звіті Bloomberg говорилося, що в підсумку корпус нового Mac Pro може бути ззовні вдвічі менше, ніж поточний Mac Pro. Сьогоднішній звіт повторює те саме висловлювання: “очікується, що це буде меншою версією поточного дизайну”. У звіті сказано, що запуск нового Mac Pro “планується на наступний рік”.

У більш доступному сегменті Apple також працює над більш потужним Mac mini. Восени минулого року Apple випустила перший M1 Mac mini –  він має 16 Гб оперативної пам’яті та 8-ядерний процесор, комбінований з графічним процесором.

У звіті сказано, що більш потужний Mac mini надійде з таким же Apple Silicon, як і майбутній MacBook Pro, та матиме до 64 ГБ оперативної пам’яті, 10-ядерний процесор, 16 або 32 графічних ядер та чотири порти замість двох. Новий чип у вищих моделях Mac mini та майбутніх моделях MacBook Pro також матиме вдосконалений нейронний движок,  який обробляє завдання машинного навчання. Також нова версія М1 дозволить додавати більше портів Thunderbolt, які дозволяють користувачам синхронізувати дані та підключатися до зовнішніх пристроїв, ніж два на поточному M1 MacBook Pro. Однак у звіті сказано, що перезапуск Mac mini – ще не остаточне рішення. Apple може затримати або скасувати запуск нового Mac mini – як це було раніше, – але врешті-решт компанія, швидше за все, замінить оснащену  процесорами Intel версію, яку вона зараз продає.

Після запуску 24-дюймового iMac M1 на весняному заході в квітні, Bloomberg також зазначає, що Apple працює над оновленням Apple Silicon для старшої моделі iMac. Однак це може бути запущено не відразу після того, як інші нові Mac з’являться у продажу.  Відомо, що Apple також працювала над 32-дюймовим iMac із процесорами М1, але розробка цієї версії була призупинена кілька місяців тому, частково, щоб дозволити Apple зосередитися на випуску оновленої 24-дюймової моделі цього місяця..

Радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

Як завантажити дані Google Maps? ІНСТРУКЦІЯ

Психічне здоров’я у дітей від соцмереж і смартфонів не страждає – ДОСЛІДЖЕННЯ

Як створити надійний пароль? ПОРАДИ

Як вберегти свої банківські рахунки від кіберзлочинців? ПОРАДИ

Що таке FLoC Google і як він буде відстежувати Вас в Інтернеті?

До речі, пандемія спричинила нову хвилю цифрової трансформації у всьому світі. І державні установи не залишилися осторонь цього процесу. Завдяки розширенню цифрової інфраструктури, зокрема створенню нових додатків та сервісів, віддалених робочих місць та переходу в хмарне середовище, кількість потенційних векторів атак збільшилася.

Також повністю модульний ноутбук з ОС Windows від Framework тепер готовий до попереднього замовлення за базовою ціною у $999. Клієнти можуть розміщувати замовлення на веб-сайті Framework. 13,5-дюймовий ноутбук складається повністю з модульних деталей, включаючи материнську плату, яку ви можете легко поміняти та замінити.

Кілька редакцій Windows 10 версій 1803, 1809 та 1909 досягли кінця обслуговування (EOS), починаючи з травня , про що Microsoft нагадала нещодавно. Пристрої з випусками Windows 10, які досягли EoS, більше не отримуватимуть технічну підтримку, а також щомісячні виправлення помилок та безпеки, щоб захистити їх від останніх виявлених загроз безпеки.

Окрім цього, після вступу в силу нової політики Google в описі додатків з’явиться додатковий розділ з інформацією про те, до яких даними має доступ продукт. У розробників буде можливість розповісти користувачам про те, для чого додаткам потрібен доступ до тих або інших даних і як їх обробка впливає на загальну функціональність.

 

Поділитися
Exit mobile version