За хакерів із КНДР США оголосили винагороду в п’ять мільйонів доларів

3 хв. читання

Уряд США готовий заплатити до $ 5 млн. тому, хто надасть корисну інформацію про північнокорейських хакерів і їх поточні операції. Про свій намір Держдепартамент, Міністерство фінансів, ФБР і Міністерство внутрішньої безпеки повідомили в спільній доповіді, опублікованій в середу, 15 квітня.

У доповіді представлений короткий огляд недавніх кібероперацій хакерів із КНДР. В основу документа ліг минулорічний звіт Ради безпеки ООН, що описує тактику північнокорейського уряду з використання хакерів в якості джерела фінансування в обхід міжнародних санкцій.

В доповіді описані тактики:

  • Кібератаки на банки з метою розкрадання коштів;
  • Кібератаки на криптовалютні біржі з метою розкрадання коштів;
  • Криптоджекінг – злам серверів у всьому світі з метою майнінгу криптоват;
  • Різні види вимагання: злам мереж підприємства з погрозами вимкнути їх у разі несплати викупу, злам сайтів “на замовлення” з подальшим шантажем жертви і “довгострокові договори про надання платних консультаційних послуг” для запобігання майбутніх атак.

За даними авторів доповіді, більшість атак північнокорейських хакерів націлені на фінансовий сектор, звідки вони вже вкрали близько $ 2 млрд на користь чинного режиму. Як вважають в уряді США, подібні атаки представляють “величезну загрозу цілісності і стабільності міжнародної фінансової системи”.

“Для міжнародної спільноти, фахівців в галузі мережевого захисту і громадськості життєво необхідно зберігати пильність і працювати разом над усуненням кіберзагрози з боку Північної Кореї”, – повідомляється в доповіді уряду США.

cyberattack 23

Також радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

На час карантину під час Вашої роботи вдома існує більша загроза бути підданим кіберзламу, ніж би Ви виконували завдання в офісі. Щоб зменшити ризики інфікування шкідливими програмами та підвищити безпеку віддаленого доступу,  дотримуйтесь наступних правил.

Нагадаємо, компанії Apple і Google об’єдналися, щоб створити систему відстеження контактів з хворими коронавірусом на iOS і Android.

Також понад 300 облікових записів Zoom виявили на одному з форумів у Даркнеті, де викладаються та продаються різні особисті дані.

Якщо Ваш смартфон потрапить до чужих рук, уся Ваша конфіденційна інформація може бути використана у зловмисних цілях. Саме тому важливо потурбуватися про безпеку своїх даних задовго до втрати чи викрадення телефону.

Як запевняють в Apple, користувач в масці не може пройти аутентифікацію за допомогою сканера особи Face ID, проте фахівці з Tencent Xuanwu Lab довели зворотне.

Поділитися
Exit mobile version