Zoom хоче запровадити шифрування відеодзвінків для платних клієнтів

4 хв. читання
Zoom 3

Сервіс відеоконференцій Zoom планує покращити шифрування відеодзвінків для платних клієнтів та установ, таких як школи. Однак це нововведення не стосуватиметься користувачів безкоштовних облікових записів.

Про такі плани повідомив консультант із безпеки Zoom Алекс Стамос, пише Reuters.

Як відомо, Zoom залучив мільйони безкоштовних і платних клієнтів під час пандемії частково через те, що користувачі могли приєднатися до зустрічі – а зараз їх відбувається 300 мільйонів на день – без реєстрації.

Однак у відеосервісу виникли проблеми з безпекою, коли долучитися до відеозустрічі міг навіть той, кого не запрошували.

Zoom найняв Стамоса та інших експертів після ряду збоїв у безпеці, які змусили деякі установи заборонити використання сервісу. Минулого тижня Zoom випустив технічний документ щодо своїх планів шифрування, не розповсюджуючи інформацію, на скільки широкої аудиторії воно стосуватиметься.

“Коли Zoom намагається покращити безпеку, це підвищує довіру користувачів”, – заявив Стамос, колишній головний співробітник служби безпеки у Facebook. – Генеральний директор розглядає різні аргументи. Поточний план – це платні клієнти плюс облікові записи підприємств, де компанія знає, чиї це екаунти.”

Повне шифрування кожної зустрічі не дозволить команді з безпеки Zoom самим додавати себе до зібрання, додав Стамос.

З точки зору бізнесу, важко заробити гроші, пропонуючи витончену та дорогу послугу шифрування безкоштовно. Наприклад, Facebook планує повністю зашифрувати Messenger, але натомість він заробляє величезні суми від інших своїх сервісів.

Інші постачальники зашифрованого зв’язку або заохочують бізнес-користувачів, або виступають як некомерційні організації, наприклад, виробники Signal.

Zoom також має справу з такими регуляторами, як Федеральна комісія з торгівлі США, яка розглядає свої попередні претензії щодо шифрування, які були піддані критиці як перебільшені або помилкові, – заявив Стамос.

Оскільки Міністерство юстиції та деякі члени Конгресу США засуджують сильне шифрування, Zoom міг би привернути небажану нову увагу через його застосування, заявили експерти з питань конфіденційності.

НА ЗАМІТКУ:

Новини

Також радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

ЯК КОНТРОЛЮВАТИ ОНОВЛЕННЯ WINDOWS 10 ЗА П’ЯТЬ КРОКІВ

ЯК ОБМЕЖИТИ ЕКРАННИЙ ЧАС У WINDOWS 10? – ІНСТРУКЦІЯ

ЯК ВИПРАВИТИ НЕПОЛАДКИ ЗІ ЗВУКОМ НА МАС?

ЯК ЗАБОРОНИТИ ВІДЗНАЧАТИ ВАС НА ФОТО В INSTAGRAM?

ЯК ВІДПРАВЛЯТИ ФАКС ЗІ СВОГО СМАРТФОНА?

Нагадаємо, фахівці з VPNpro виявили в Google Play Store цілу низку шкідливих додатків, в цілому встановлених щонайменше на 157 млн пристроїв. Метою додатків було збір даних про користувачів.

Також виявлено експлойт, який дозволяє зловмисникам перехоплювати будь-яку програму на зараженому смартфоні – потенційно відкриваючи приватні SMS-повідомлення та фотографії, облікові дані входу, GPS-координати, телефонні розмови

Окрім цього, Google випустила оновлення Google Maps, в якому додала підтримку режиму Plus Code. Він дозволяє поділитися геолокацією, навіть якщо адреса відсутня або невідома.

До речі, Google також оголосила про намір впровадити в Chrome антиспам-систему для блокування повідомлень. Нова функція повинна з’явитися в версії Chrome 84, запланованої до виходу 12 липня 2020 року.

А компанія Microsoft заявила, що Windows 10, версія 2004, буде постачатися з підтримкою Wi-Fi 6 і WPA3 для гігабітних швидкостей і кращої продуктивності, а також для більш безпечного бездротового підключення до мережі.

Поділитися
Exit mobile version