Як видалити оновлення Windows 10? – ІНСТРУКЦІЯ

5 хв. читання

Незважаючи на тривалий процес тестування, продовжують надходити повідомлення про помилки в оновленнях Windows 10 травня 2020 року. Якщо Ви встановили останню версію Windows 10 і зіткнулися з проблемами, її можна видалити. Ось як видалити оновлення травня 2020 року або будь-яке інше основне оновлення Windows 10.

Попередження: у Вас всього 10 днів

Microsoft дозволяє видалити основне оновлення та “відкотити” систему до старої версії Windows 10 – наприклад, оновлення листопада 2019 року – але у Вас є лише десять днів після встановлення оновлення, щоб зробити це. Через десять днів Windows 10 автоматично видалить потрібні файли з ПК, щоб звільнити місце. Microsoft очікує, що якщо у Вас виникнуть проблеми, Ви повернетесь за перші десять днів, пише How-To Geek.

Якщо Ви вручну вибрали “видалити попередні установки Windows” з ПК за допомогою такого інструменту, як “Очищення диска” протягом перших десяти днів, Ви також не зможете вдатися до “відкочування”. Необхідні файли вже пропали з Вашого ПК.

У гіршому випадку, коли Ви не можете видалити оновлення, Ви завжди можете перевстановити Windows 10 або “скинути” свій ПК, щоб отримати нову систему Windows 10.

Якщо Ви можете нормально використовувати Windows 10, то можете видалити оновлення через додаток “Налаштування”.

Щоб знайти цю опцію, перейдіть до “Налаштування“> “Оновлення та безпека“> “Відновлення“. У розділі “Повернутися до попередньої версії Windows 10” натисніть “Початок роботи“.

Delete Windows

Якщо Ви не побачите тут цю опцію, тоді не зможете повернутися до попередньої версії Windows 10, оскільки її файли були видалені з ПК.

Як видалити оновлення з меню відновлення

Якщо Ваш комп’ютер не завантажується і не працює нормально, або якщо він зберігає синій екран або іншим чином виходить з ладу під час використання, Ви також можете видалити оновлення травня 2020 року за межами Windows 10 за допомогою середовища відновлення.

Щоб отримати доступ до нього, утримуйте клавішу Shift і натисніть опцію “Перезапустити” в меню “Пуск” Windows 10 або на початковому екрані Windows 10. Якщо Ваш ПК не може нормально завантажувати Windows, він також повинен автоматично запропонувати завантажити середовище відновлення.

Ви також можете спробувати завантажити комп’ютер з USB-накопичувача, щоб отримати доступ до цього меню.

  1.  Звідси натисніть “Виправлення неполадок”, щоб знайти варіанти усунення несправностей.
  2. Клацніть “Додаткові параметри”, щоб знайти більше варіантів.
  3. Параметр “Скинути цей ПК” дозволить повністю встановити Windows, Ви можете використовувати його, якщо у Вас немає можливості видалити оновлення.
  4. Виберіть “Видалити оновлення”, щоб видалити нещодавно встановлене оновлення, як-от оновлення Windows 10 травня 2020 року.
  5. Натисніть “Видалити останнє оновлення функції”, щоб видалити оновлення травня 2020 року зі своєї системи.

Великі оновлення вважаються “оновленнями функцій”, тоді як менші виправлення безпеки та виправлення помилок, – ті, що щомісяця надходять у Patch Tuesday, – вважаються “оновленнями якості”.

Якщо Ви не можете видалити оновлення

Якщо Ви не бачите опцію видалення, Ви не можете просто видалити оновлення та повернути стару систему назад. Ви все ще можете перевстановити Windows 10 або скинути ПК та отримати нову систему.

Windows 10 не видалить жодних Ваших особистих файлів, якщо ви скинете свій ПК та скажете зберігати їх, але після цього вам доведеться перевстановити всі додатки, які Ви використовуєте.

Також радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

ЯК КОНТРОЛЮВАТИ ОНОВЛЕННЯ WINDOWS 10 ЗА П’ЯТЬ КРОКІВ

ЯК ОБМЕЖИТИ ЕКРАННИЙ ЧАС У WINDOWS 10? – ІНСТРУКЦІЯ

ЯК ВИПРАВИТИ НЕПОЛАДКИ ЗІ ЗВУКОМ НА МАС?

ЯК ЗАБОРОНИТИ ВІДЗНАЧАТИ ВАС НА ФОТО В INSTAGRAM?

ЯК ВІДПРАВЛЯТИ ФАКС ЗІ СВОГО СМАРТФОНА?

Нагадаємо, фахівці з VPNpro виявили в Google Play Store цілу низку шкідливих додатків, в цілому встановлених щонайменше на 157 млн пристроїв. Метою додатків було збір даних про користувачів.

Також виявлено експлойт, який дозволяє зловмисникам перехоплювати будь-яку програму на зараженому смартфоні – потенційно відкриваючи приватні SMS-повідомлення та фотографії, облікові дані входу, GPS-координати, телефонні розмови

Окрім цього, Google випустила оновлення Google Maps, в якому додала підтримку режиму Plus Code. Він дозволяє поділитися геолокацією, навіть якщо адреса відсутня або невідома.

До речі, Google також оголосила про намір впровадити в Chrome антиспам-систему для блокування повідомлень. Нова функція повинна з’явитися в версії Chrome 84, запланованої до виходу 12 липня 2020 року.

А компанія Microsoft заявила, що Windows 10, версія 2004, буде постачатися з підтримкою Wi-Fi 6 і WPA3 для гігабітних швидкостей і кращої продуктивності, а також для більш безпечного бездротового підключення до мережі.

Поділитися
Exit mobile version