Apple AirTags є небезпечними для дітей

3 хв. читання
AirTag

Австралійська комісія з питань конкуренції та захисту споживачів (Australian Competition&Consumer Commission, ACCC) попередила батьків, що бездротові маячки Apple AirTags є небезпечними для дітей та пристрої слід тримати подалі в якості запобіжного заходу.

Як попередили в ACCC, батарейний відсік AirTag може бути доступний для маленьких дітей, а літієва батарейка в формі таблетки легко витягається. Крім того, кришка батарейного відсіку AirTag не завжди повністю закривається, навіть якщо відтворюється характерний звук.

“Ми також були стурбовані тим, що на зовнішній упаковці продукту немає попереджень про наявність і небезпеки кнопкових батарей. Apple вже додала попередження на упаковку AirTag, однак це саме по собі не вирішує наших фундаментальних побоювань з приводу того, що діти можуть отримати доступ до батареї в цих пристроях”, – повідомила заступник голови ACCC Delia Rickard.

“В якості запобіжного заходу ми настійно рекомендуємо батькам тримати AirTags подалі від своїх дітей. Ми знаємо, що маленькі діти можуть бути зачаровані ключами і люблять грати з ними, тому існує ризик того, що вони можуть отримати доступ до цього продукту, який призначений для прикріплення до зв’язки ключів, серед іншого”, – повідомила Рікард.

В свою чергу, в Apple заявили, що AirTag розроблений відповідно до міжнародних стандартів безпеки дітей… вимагаючи двоступеневого поворотно-натискного механізму для доступу до замінної користувачем батареї.

Радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

Як перенести Ваші контакти з iOS на Android за допомогою iCloud, Gmail або Google Drive? ІНСТРУКЦІЯ

Як вибрати найкращий iPad 2021? ПОРАДИ

Як віддалено вийти з Gmail на загубленому пристрої? ІНСТРУКЦІЯ

Майнінг криптовалют: що таке Taproot та який захист у Bitcoin

Дослідження на основі відкритих джерел: де та як використовується? ІНСТРУКЦІЯ

До речі, Wi-Fi зі специфічною назвою мережі виводить з ладу iPhone. Як виявилося, якщо підключитися до бездротової мережі з символьною назвою, то модуль зависає, при цьому потім його можна включити. Проблема стосується всіх моделей iPhone, в тому числі найновіших. Збій можна перемогти тільки за допомогою повного скидання налаштувань.

Також у продуктах Microsoft в 2020 році виявлено 1268 уразливостей, що є рекордним числом. У період з 2016 по 2020 рік кількість уразливостей в рішеннях американської компанії збільшилася на 181%.

Microsoft оновлює OneDrive в Інтернеті та Android основними функціями редагування фотографій. Серед функцій редагування, які зараз підтримує OneDrive, Ви можете обрізати, обертати та вносити коригування світла та кольору у фотографії. Microsoft також пропонує кілька інших функцій для версії програми OneDrive для Android. Тепер Ви можете передавати фотографії на пристрій із підтримкою Chromecast і дозволяти іншим спостерігати, як Ви гортаєте їх у прямому ефірі.

Окрім цього, в Україні заблокували мережу сall-центрів РФ, які збирали особисті дані українців. Організатори залучали до роботи до 150 операторів, які працювали у дві зміни.

Поділитися
Exit mobile version