Apple представить нові Mac на архітектурі ARM вже через тиждень

3 хв. читання
imac 3
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Майбутній продукт буде втіленням кардинальних  зрушень в лінійці Apple. Протягом багатьох років фірма створювала свої комп’ютери на процесорах x86 від Intel. Але зараз компанія з Купертіно планує поступово змінювати архітектуру на користь чипів на базі ARM, які в даний час є основою iPhone та iPad.

За словами Apple, перехід на ARM відкриє шлях для швидших MacBook, які також будуть споживати менше енергії, що дозволить набагато довше працювати від батареї. Справді, чипи, що знаходяться всередині iPhone і iPad від Apple вже можуть конкурувати з процесорами Intel у певних сценаріях, як показують деякі тести.

Але з іншого боку, процесори на базі ARM, ймовірно, не зможуть запускати наявні програми з теперішньої та старших версій macOS без емуляції. Тому у відповідь Apple заохочує розробників програмного забезпечення переносити свої програми на архітектуру базі ARM. (Microsoft вирішує таку ж дилему з власними ПК на базі ARM під управлінням Windows 10).

Радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

Фішингові листи: розпізнаємо шахрайство на реальному прикладі

Як вимкнути веб-камеру та мікрофон у Zoom? – ІНСТРУКЦІЯ

Як змінити ім’я користувача у Twitter? – ІНСТРУКЦІЯ

Як виявити шахрайство з технічною підтримкою та уникнути його? Поради

Як виміряти рівень кисню у крові за допомогою Apple Watch? – ІНСТРУКЦІЯ

Як увімкнути нову функцію відстеження миття рук на Apple Watch? – ІНСТРУКЦІЯ

Нагадаємо, оператор платіжної системи Mastercard готує до пробних випробувань банківську карту F.CODE Easy, що використовує відбитки пальців для підтвердження прав на транзакцію в платіжних терміналах магазинів.

Також з’явився мобільний додаток доповненої реальності #PrisonersVoice, який привертає увагу міжнародної спільноти до українських бранців Кремля та до системного порушення Російською Федерацією прав людини загалом.

До речі, експерт з інтернет-безпеки, “білий хакер” із Нідерландів Віктор Геверс, відомий тим, що зміг зайти на екаунт президента США Дональда Трампа в 2016 році, повторив свій “успіх” в 2020 році.

Окрім цього, кіберзлочинне угруповання викрало понад 3 Тб приватних відео та розмістило їх на сайтах для дорослих. Серед викладених матеріалів були як відверто інтимні, так і цілком буденні. Зловмисники отримали доступ до понад 50 тисяч особистих IP-камер, що дозволило зібрати колекцію відеоматеріалів.

А 30-річний житель Івано-Франківщини створив веб-сайти, де на платній основі надавав доступ до перегляду фільмів. Засновник онлайн-кінотеатрів не мав дозволів від правовласників на розповсюдження їхніх творів та порушив авторські права двох іноземних кінокомпаній.

Поділитися
Exit mobile version