Як використовувати розпізнавання звуку на iPhone?

4 хв. читання
iPhone 4

Функція розпізнавання звуку, вперше була представлена в iOS 14. Вона дозволяє користувачам iPhone, які мають вади слуху отримувати візуальні сповіщення, коли iPhone виявляє певні звуки, такі як димові сигнали, сирени, стукіт у двері та гавкіт собак. Це робиться за допомогою вбудованого Штучного Інтелекту, тому ніякого підключення до мережі не потрібно. Ось як цим користуватися.

Спочатку відкрийте “Налаштування” на Вашому iPhone та оберіть опцію “Загальний доступ”. У меню “Спеціальні можливості” перейдіть до розділу “Слух” і оберіть “Розпізнавання звуку”. Далі натисніть перемикач поруч із пунктом “Розпізнавання звуку”, щоб увімкнути його. Потім натисніть “Звуки”, щоб вибрати, які звуки потрібно розпізнавати.

На наступному екрані Ви побачите довгий список перемикачів, що відповідають типам звуку, який може розпізнати Ваш iPhone.

Повний список для iOS 14:

  • Пожежна тривога;
  • Сирена;
  • Димова сигналізація;
  • Кішка;
  • Пес;
  • Побутова техніка;
  • Сигнал автомобіля;
  • Дзвінок у двері;
  • Стук у двері;
  • Звук води;
  • Дитячий плач.

Торкніться перемикача біля кожного звуку, який потрібен для розпізнавання. Ви можете активувати будь-яку їх комбінацію, або ввімкнути всі.

Щоб перевірити роботу функції розпізнавання звуку, спробуйте пошукати на YouTube такі звуки, як “сирена пожежної машини” або “дитячий плач”. Якщо функція спрацює, у верхній частині екрана з’явиться попереджувальне повідомлення. Пізніше Ви зможете побачити список цих сповіщень у “Центрі сповіщень” на iPhone.

Ви також можете швидко ввімкнути або вимкнути розпізнавання звуку за допомогою “Центру керування”. По-перше, Вам потрібно буде додати ярлик до екрана “Центр керування”. Для цього потрібно буде змінити деякі налаштування. Спочатку відкрийте «Налаштування», потім перейдіть до «Центру керування». У налаштуваннях “Центру керування” оберіть розділ “Додаткові елементи керування” та торкніться “Розпізнавання звуку”. Після цього функція розпізнавання звуку буде перелічена в розділі “Включені елементи керування” вгорі сторінки налаштувань. Коли Ви натискаєте ярлик “Розпізнавання звуку” в “Центрі керування”, буде показано список звуків, які Ваш iPhone може розпізнати. Торкніться кожного елемента розпізнавання, який Ви хочете активувати. Для того, щоб вимкнути функцію, запустіть “Центр управління” ще раз і торкніться ярлика “Розпізнавання звуку”, щоб вимкнути його.

Радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

Фішингові листи: розпізнаємо шахрайство на реальному прикладі

Як вимкнути веб-камеру та мікрофон у Zoom? – ІНСТРУКЦІЯ

Як змінити ім’я користувача у Twitter? – ІНСТРУКЦІЯ

Як виявити шахрайство з технічною підтримкою та уникнути його? Поради

Як виміряти рівень кисню у крові за допомогою Apple Watch? – ІНСТРУКЦІЯ

Як увімкнути нову функцію відстеження миття рук на Apple Watch? – ІНСТРУКЦІЯ

Нагадаємо, оператор платіжної системи Mastercard готує до пробних випробувань банківську карту F.CODE Easy, що використовує відбитки пальців для підтвердження прав на транзакцію в платіжних терміналах магазинів.

Також з’явився мобільний додаток доповненої реальності #PrisonersVoice, який привертає увагу міжнародної спільноти до українських бранців Кремля та до системного порушення Російською Федерацією прав людини загалом.

До речі, експерт з інтернет-безпеки, “білий хакер” із Нідерландів Віктор Геверс, відомий тим, що зміг зайти на екаунт президента США Дональда Трампа в 2016 році, повторив свій “успіх” в 2020 році.

Окрім цього, кіберзлочинне угруповання викрало понад 3 Тб приватних відео та розмістило їх на сайтах для дорослих. Серед викладених матеріалів були як відверто інтимні, так і цілком буденні. Зловмисники отримали доступ до понад 50 тисяч особистих IP-камер, що дозволило зібрати колекцію відеоматеріалів.

А 30-річний житель Івано-Франківщини створив веб-сайти, де на платній основі надавав доступ до перегляду фільмів. Засновник онлайн-кінотеатрів не мав дозволів від правовласників на розповсюдження їхніх творів та порушив авторські права двох іноземних кінокомпаній.

Поділитися
Exit mobile version