Apple презентувала довгоочікуваний iPhone SE 2020

6 хв. читання

Випустивши такі відносно дорогі смартфони, як iPhone XR та iPhone 11, Apple спробувала перенести їхній функціонал у більш бюджетні моделі. Тому компанія представила новий iPhone SE 2020 (раніше відомий як iPhoneSE2), який, за словами Apple, буде доступний для попереднього замовлення починаючи з п’ятниці, 17 квітня.

Як і його попередня версія, iPhone SE 2020 був і є пристроєм, для якого головним фактором була низька ціна. Останній смартфон Apple буде доступний у чорному, білому червоному кольорі та з наступними обсягами внутрішнього накопичувача (ціни вказані для ринку США):

  • 64 ГБ: 399 доларів;
  • 128 ГБ: 449 доларів;
  • 256 ГБ: 549 доларів;

Варто відзначити, що базова модель SE коштує на 50 доларів менше, ніж порівняний з нею iPhone 8, щойно знятий з виробництва. (Цікаво, що дорожчі та більші iPhone 8 Plus продовжуватимуть продаватися на певних ринках у всьому світі.) Це ставить Apple у сильну позицію з точки зору  конкуренції за ринок пристроїв середнього класу, що є хорошою новиною для шанувальників iOS, яким потрібен дешевший та менший за розмірами iPhone. Востаннє Apple випустила смартфон саме такого плану у 2016 році. Ним був оригінальний iPhone SE – пристрій, якому вдалося втиснути сучасну (на той час) потужність у корпус від iPhone 5s.

Як свідчать багато витоків, цей підхід не змінився для цього нового SE 2020. Багато в чому це iPhone 11, але розміщений в порівняно компактному корпусі iPhone 8. Ми знову працюємо на 4,7-дюймовому дисплеї Retina, є сертифікація IP67 для стійкості до води та пилу, класичний сенсор Touch ID, бездротова зарядка та одна камера ззаду. Найголовніше – Ви нарешті зможете придбати дешевий iPhone з останнім чипсетом A13 Bionic від Apple – тим самим, який використовується в iPhone 11, 11 Pro та 11 Pro Max , без видозмін.

Особливу увагу приділено камері iPhone SE: вона має 12-мегапіксельний стандартний широкий датчик, який, принаймні, на папері має надзвичайну схожість з основними камерами, які використовуються в iPhone 11. Обидві вони мають однакову роздільну здатність, а також діафрагму f/1.8, шестиелементний об’єктив та датчики для автофокусування. Але це дещо інший датчик для iPhone SE, і хоча тут немає нічного режиму, Ви все одно отримуєте Smart HDR та багатодіапазонне зменшення шуму (за допомогою центрального процесора A13 Bionic), що сприяє покращенню зображення.

Фотографії, які Apple показала журналістам на ранковій презентації, здалися досить вражаючими, включаючи знімки з портретного режиму iOS. (Звичайні для iPhone режими фото повертаються, включаючи режими Stage Light і Stage Light Mono.) Нам доведеться почекати, щоб побачити, як цей смартфон виглядає у порівнянні з конкурентами на Android, але оскільки iPhone SE 2020 використовує потужний процесор A13, удосконалення машинного навчання для обробки зображень повинні означати, що SE, як мінімум, не поступиться місцем у своїй ціновій категорії. А якщо відео є для Вас більшим пріоритетом, iPhone SE  здатен знімати відео з роздільною здатністю до 4K при 60 кадрів в секунду.

Існує кілька інших особливостей, які слід зазначити про налаштування камери нового iPhone SE: Як і камера  iPhone 11s, вона підтримує кінематографічну стабілізацію відео Apple, але на відміну від пристроїв вищого клас, тут немає спеціального нічного режиму. Тим часом, Ви зможете використовувати 7-мегапіксельну передню камеру для стандартних селфі та портретів, наповнених боке – ми з нетерпінням чекаємо, аби подивитися, як цей єдиний датчик та A13 Bionic обробляють ці зображення.

Якщо коротко, iPhone SE може виглядати дещо обмеженим, але, на противагу цьому, він може бути поданий аудиторії як надзвичайно доступний пакет рішень. Питання в тому, чи SE може вибудувати нішу на ринку середнього класу,  де гаджети все більше відзначаються великими, красивими екранами, декількома камерами і навіть 5G.

iphone lineage

Також радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

На час карантину під час Вашої роботи вдома існує більша загроза бути підданим кіберзламу, ніж би Ви виконували завдання в офісі. Щоб зменшити ризики інфікування шкідливими програмами та підвищити безпеку віддаленого доступу,  дотримуйтесь наступних правил.

Нагадаємо, компанії Apple і Google об’єдналися, щоб створити систему відстеження контактів з хворими коронавірусом на iOS і Android.

Також понад 300 облікових записів Zoom виявили на одному з форумів у Даркнеті, де викладаються та продаються різні особисті дані.

Якщо Ваш смартфон потрапить до чужих рук, уся Ваша конфіденційна інформація може бути використана у зловмисних цілях. Саме тому важливо потурбуватися про безпеку своїх даних задовго до втрати чи викрадення телефону.

Як запевняють в Apple, користувач в масці не може пройти аутентифікацію за допомогою сканера особи Face ID, проте фахівці з Tencent Xuanwu Lab довели зворотне.

Поділитися
Exit mobile version