Коди для відеоконференцій Zoom зламали і показали дітям порно, замість уроку

3 хв. читання

У Сингапурі призупинили використання сервісу відеоконференцій Zoom для навчання. Це сталося після “дуже серйозного інциденту” під час домашнього уроку.

Одна з матерів розповіла місцевим ЗМІ, що під час уроку географії на екрані її доньки з’явились непристойні зображення, а потім двоє чоловіків попросили дівчат “посвітити” тілом.

Zoom завила BBC, що компанія “глибоко засмучена” через ці інциденти.

Нещодавно Zoom змінив налаштування за замовчуванням для домашнього навчання, ввели дев’ятизначний код безпеки.

На віртуальному уроці було приблизно 39 дітей підліткового віку.

“Навчання в домашніх умовах повинно бути безпечним простором, – заявив один з батьків виданню Straits Times. – Я знаю, що ним важко керувати, але це мене дуже турбує”.

Як хакери отримали доступ, невідомо.

“Це дуже серйозний інцидент”, – завили в урядовому підрозділі Сингапуру, який займається технологією освіти. “Як запобіжний захід наші викладачі призупинять користування Zoom, поки ці питання безпеки не будуть виправлені”, – додали там.

zoom forbes

Також радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

На час карантину під час Вашої роботи вдома існує більша загроза бути підданим кіберзламу, ніж би Ви виконували завдання в офісі. Щоб зменшити ризики інфікування шкідливими програмами та підвищити безпеку віддаленого доступу,  дотримуйтесь наступних правил.

Нагадаємо, компанії Apple і Google об’єдналися, щоб створити систему відстеження контактів з хворими коронавірусом на iOS і Android.

Також понад 300 облікових записів Zoom виявили на одному з форумів у Даркнеті, де викладаються та продаються різні особисті дані.

Якщо Ваш смартфон потрапить до чужих рук, уся Ваша конфіденційна інформація може бути використана у зловмисних цілях. Саме тому важливо потурбуватися про безпеку своїх даних задовго до втрати чи викрадення телефону.

Як запевняють в Apple, користувач в масці не може пройти аутентифікацію за допомогою сканера особи Face ID, проте фахівці з Tencent Xuanwu Lab довели зворотне.

Поділитися
Exit mobile version