Microsoft вдруге в цьому році “зламала” Windows Defender

3 хв. читання
windows task manager

На комп’ютерах під управлінням Windows 10, згідно скаргами користувачів, випущене 16 квітня оновлення викликає повідомлення про помилку.

Хоча деякі вважають, що причина проблеми – оновлення KB4549951, насправді винуватцем є оновлення Security Intelligence 1.313.1638.0, автоматично розіслане через “Центр оновлення Windows”.

Після встановлення оновлення деякі користувачі не можуть запускати сканування системи за допомогою Windows Defender. Належним чином не працює ні функція повного сканування, ні швидкого, і антивірус або “зависає”, або завершує роботу.

“Це схоже на збій в Windows, який потрібно виправити якомога швидше. Він (Windows Defender – ред.) Починає сканувати і переривається посередині процесу, завершивши приблизно 1/3 процесу”, – скаржиться один з користувачів, які зіткнулися з проблемою.

Ймовірно, проблему запускають файли з двома крапками (..) в імені, і її можна вирішити, видаливши або просто перейменувавши ці файли.

Нагадаємо, після виходу березневих оновлень безпеки користувачі Windows зіткнулися з тим, що в процесі сканування системи Windows Defender ігнорував деякі файли.

Також радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

На час карантину під час Вашої роботи вдома існує більша загроза бути підданим кіберзламу, ніж би Ви виконували завдання в офісі. Щоб зменшити ризики інфікування шкідливими програмами та підвищити безпеку віддаленого доступу,  дотримуйтесь наступних правил.

Нагадаємо, компанії Apple і Google об’єдналися, щоб створити систему відстеження контактів з хворими коронавірусом на iOS і Android.

Також понад 300 облікових записів Zoom виявили на одному з форумів у Даркнеті, де викладаються та продаються різні особисті дані.

Якщо Ваш смартфон потрапить до чужих рук, уся Ваша конфіденційна інформація може бути використана у зловмисних цілях. Саме тому важливо потурбуватися про безпеку своїх даних задовго до втрати чи викрадення телефону.

Як запевняють в Apple, користувач в масці не може пройти аутентифікацію за допомогою сканера особи Face ID, проте фахівці з Tencent Xuanwu Lab довели зворотне.

Поділитися
Exit mobile version