Apple сканує Ваші фото в iCloud

3 хв. читання

В ході виступу на конференції CES в Лас-Вегасі старший директор Apple з питань приватності Джейн Хорват (Jane Horvath) повідомила, що компанія сканує файли користувачів фотографій в пошуках нелегальних матеріалів.

В цей час технологічні компанії знаходяться під великим тиском – від них вимагають вживати додаткових заходів по боротьбі зі злочинністю в Інтернеті. У зв’язку з цим Apple використовує спеціальну технологію для перевірки завантажуваних у хмару зображень на предмет наявності в них незаконного контенту, зокрема дитячої порнографії, пише The Telegraph. Принцип технології Хорват не уточнила, однак зазначила, що в разі виявлення в iCloud дитячої порнографії, Apple деактивує обліковий запис.

Старший директор з питань приватності процитувала повідомлення на сайті Apple, згідно з яким, компанія “прагне захищати дітей по всій екосистемі”, де використовуються її продукти.

“У рамках цього зобов’язання Apple використовує технологію зіставлення зображень, яка допомагає знаходити факти жорстокого поводження з дітьми та повідомляти про них. Подібно спам-фільтрам в електронній пошті, наші системи використовують електронні сигнатури для виявлення можливої ​​експлуатації дітей”, – повідомила Хорват.

У минулому році Apple внесла зміни в свої політики конфіденційності, залишивши за собою право сканувати зображення в пошуках дитячої порнографії.

apple smartphone user

До речі, швидкий розвиток технологій сприяв тому, що тепер смартфони мають функціонал персонального комп’ютера. З їх допомогою можна спілкуватися в соцмережах, перевіряти пошту, здійснювати Інтернет-замовлення та розраховуватися онлайн. Водночас розширення функціональних можливостей призвело до зростання кількості випадків інфікування мобільних пристроїв шкідливими програмами. У цій статті Ви знайдете основні поради для захисту смартфона та конфіденційних даних на ньому.

Звернуть увагу, що дуже багато технологій, які розвиває Apple, насправді спочатку належали не їй, а якомусь дрібному стартапу. Вони просто вчасно знаходили потрібну ідею і поглинали компанію з перспективними напрацюваннями, які часто ставали новим трендом для галузі. Так було з Siri, Face ID, Animoji і багато чим ще. Але у функції ЕКГ в Apple Watch не менш цікава історія.

Читайте також: Злочинну групу, яка скуповувала клієнтські бази даних та у подальшому використовувала їх для виманювання коштів громадян методами психологіного впливу, викрила кіберполіція України.

Цікаво знати, що коли компанія-розробник програмного забезпечення Greenspector провела безліч тестів, включаючи тестування споживання мобільних даних, то перше місце дісталося не Google Chrome.

Твіттер забороняє файли анімованих зображень PNG (APNG) на своїй платформі після нападу на  Twitter-екаунт Фонду Епілепсії, коли  масово надсилалися  анімовані зображення, які потенційно можуть спричинити напади епілепсії у світлочутливих людей.

20 тисяч серверів зламали кіберзлочинці шляхом цілеспрямованих атак на приватні оргнаізації та конкретних осіб. До складу злочинного угруповання входили троє українців та один іноземець. Усі вони були відомими учасниками хакерських форумів та здійснювали замовлення щодо зламу віддалених серверів, розташованих на території України, Європи та США.

Поділитися
Exit mobile version