Автоматичне видалення Ваших даних у Google не рятує від таргетованої реклами

4 хв. читання

До моменту видалення даних рекламники все одно встигнуть витягти з них всі необхідні відомості.

За замовчуванням Google збирає величезні обсяги даних про активність користувачів у Мережі, в тому числі їх пошукові запити, геолокацію і перегляди на YouTube. Однак у зв’язку із збільшеною зацікавленістю користувачів в забезпеченні власної конфіденційності і тиском з боку регуляторів компанія почала активно рекламувати інструменти безпеки, що надають користувачам більший контроль над їх даними.

До таких інструментів зокрема відноситься функція автоматичного видалення зібраних Google даних. З її допомогою користувачі можуть вибирати, як часто їх дані будуть автоматично віддалятися – раз в 3 або 18 місяців. Видаляти дані також можна вручну на сторінках активності Google.

За словами директора рекламної фірми WPromote David Dweck, представлений інструмент для автоматичного видалення даних насправді абсолютно марний. Велику цінність для рекламників представляють тільки свіжі дані, зібрані за останній місяць. Відомості старше одного місяця для таргетованої реклами практично не використовуються, пояснив Двек журналістам видання Fast Company.

Експерт повідомив, що в сфері цифрової реклами ключову роль грає остання активність користувача в Мережі. Наприклад, якщо користувач шукає через пошук Google нерухомість або цікавиться цінами на квартири, він потрапляє в категорію “потенційний покупець житла”. Ця інформація надзвичайно важлива для ріелторів, оцінювачів і кредиторів, які купують її у Google для відображення користувачеві відповідної реклами.

Застарілі ж дані використовуються для орієнтування дуже рідко. Хіба що спортивні телеканали відображають рекламу майбутніх спортивних подій користувачам, які в останні кілька сезонів проявили себе активними вболівальниками.

Автоматичне видалення даних раз в три місяці – це маркетинговий хід, покликаний подарувати користувачам помилкове відчуття, ніби вони можуть якось вплинути на видиму їм рекламу.

За словами фахівця, функція автовидалення даних ніяк не перешкоджає використанню рекламниками власних інструментів для стеження за активністю користувачів. Наприклад, якщо людина шукала в Інтернеті взуття і зайшла на сайт відповідного магазину, цей бренд почне відстежувати його дії незалежно від того, чи надасть Google будь-яку інформацію.

google 3

Компанія Microsoft оголосила, що розширена підтримка для Office 2010 буде діяти до 13 жовтня 2020 року. Після цієї дати офісний пакет версії 2010 більше не буде отримувати оновлення безпеки.

Довгоочікуваний iPhone для масового сегмента ринку можуть таки запустити. Так вважає аналітик з розвитку високих технологій Мін Чі Куо, прогнози якого щодо Apple справджувалися у більшості випадків.

Після поновлення macOS з версії Mojave до Catalina багато користувачів зіткнулися з частковим або повним видаленням даних програми “Пошта”. Про це в своєму блозі розповів розробник плагінів EagleFiler і SpamSieve для додатка “Пошта” в macOS Майкл Цай.

Згідно з повідомленнями, блокування облікового запису настає приблизно через 30 хвилин після повідомлення про фейкові екаунти в Facebook. Судячи з усього, не має значення, про які екаунти йдеться, оскільки вони варіюються від повідомлень про померлих членів сім’ї до екаунтів знаменитостей і політиків

Оновлення прошивок маршрутизаторів мають дуже важливе значення для безпеки. У типових сценаріях використання бездротовий роутер є єдиним пристроєм, підключеним безпосередньо до Інтернету. Як перевірити, чи Ваш роутер досі підтримується виробником і для нього доступні оновлення безпеки, дізнайтесь зі статті.

Поділитися
Exit mobile version