Кількість кібератак на Windows 7 зросла на 71%

3 хв. читання

В цілому, комп’ютери, що використовують операційну систему Windows 7, в два рази частіше схильні до зараження, ніж комп’ютери на базі Windows 10.

Через кілька місяців компанія Microsoft припинить підтримку Windows 7, останнє оновлення для ОС буде випущено 14 січня 2020 року. За словами дослідників з компанії Webroot, кількість кібератак на Windows 7 збільшилася більш ніж на 71% в порівнянні з 2018 роком.

Користувачі домашніх ПК на базі Windows 7 найбільше схильні до ризику атак, оскільки 64% заражень націлені на ці пристрої.

“Існує безліч факторів, що сприяють таким показникам, не в останню чергу через те, що більшість корпоративних пристроїв захищені міжмережевими екранами для бізнесу, в той час як домашні пристрої користувачів можуть бути менш захищені. По-друге, звичайна людина з більшою ймовірністю буде проявляти обережність при перегляді web-сторінок на робочому пристрої, яким володіє роботодавець”, – пояснюють дослідники.

У випадках атак на пристрої на базі Windows 7 більшість шкідливих програм приховують свої файли в місцях, де їх важче знайти. Наприклад, 41% зразків шкідливих програм ховаються в тимчасовій папці, 24% переміщують свої файли в appdata, а близько 11% “ховаються” в системній папці кеша.

На базі Windows 7, як і раніше працює приблизно 30% від усіх комп’ютерів у світі.

windows 7 6

Компанія Microsoft оголосила, що розширена підтримка для Office 2010 буде діяти до 13 жовтня 2020 року. Після цієї дати офісний пакет версії 2010 більше не буде отримувати оновлення безпеки.

Довгоочікуваний iPhone для масового сегмента ринку можуть таки запустити. Так вважає аналітик з розвитку високих технологій Мін Чі Куо, прогнози якого щодо Apple справджувалися у більшості випадків.

Після поновлення macOS з версії Mojave до Catalina багато користувачів зіткнулися з частковим або повним видаленням даних програми “Пошта”. Про це в своєму блозі розповів розробник плагінів EagleFiler і SpamSieve для додатка “Пошта” в macOS Майкл Цай.

Згідно з повідомленнями, блокування облікового запису настає приблизно через 30 хвилин після повідомлення про фейкові екаунти в Facebook. Судячи з усього, не має значення, про які екаунти йдеться, оскільки вони варіюються від повідомлень про померлих членів сім’ї до екаунтів знаменитостей і політиків

Оновлення прошивок маршрутизаторів мають дуже важливе значення для безпеки. У типових сценаріях використання бездротовий роутер є єдиним пристроєм, підключеним безпосередньо до Інтернету. Як перевірити, чи Ваш роутер досі підтримується виробником і для нього доступні оновлення безпеки, дізнайтесь зі статті.

Поділитися
Exit mobile version