Частку акцій у TikTok викупила американська компанія Oracle

5 хв. читання
1 tiktok 1

Microsoft офіційно відмовилася від купівлі пакету акцій в TikTok. У неділю компанія опублікувала коротку заяву, підтверджуючи, що ByteDance, материнська компанія TikTok, відхилила її пропозицію придбати підрозділи TikTok в США.

Тим часом ByteDance, схоже, готова оголосити про угоду з Oracle, єдиною іншою відомою американською компанією, яка перемогла в цих торгах, повідомляє Engadget.

У своїй заяві Microsoft заявила:

“Ми впевнені, що наша пропозиція була б корисною для користувачів TikTok,  оскільки захищала інтереси національної безпеки. Для цього ми мали б внести суттєві зміни, щоб забезпечити, щоб служба відповідала найвищим стандартам безпеки, конфіденційності, безпеки в Інтернеті та боротьби з дезінформацією, і ми чітко вказали ці принципи у своєму серпневому звіті. Ми з нетерпінням чекаємо, як розвиватимуться сервіси у цих важливих сферах”.

Корпорація Microsoft не уточнила, які вона пропонувала зміни до цього сервісу. Однак сьогоднішнє повідомлення від Microsoft випливає з новини за ці вихідні від China Morning Post про те, що ByteDance не бажає продавати свій високоефективний алгоритм американському учаснику торгів. Щоб це не відобразилося на якості та безпеці сервісів, американському покупцеві довелося б переписати базовий код, який був настільки важливим для успіху послуги. Згідно з  новиною, ByteDance повідомила про своє рішення як чиновників США, так і потенційних покупців.

На початку серпня корпорація Microsoft підтвердила, що розглядає можливість придбання американської компанії TikTok. Поки Microsoft не виходить з перегонів, The New York Times повідомляє, що Oracle є єдиним відомим американським заявником. Wall Street Journal фактично теж повідомляє , що Oracle було обрано переможцем, хоча на момент написання статті це не було підтверджено ні ByteDance, ні Oracle, ні американськими чиновниками.

Wall Street Journal додає, що “Oracle планує отримати статус” надійного технічного партнером “TikTok в США, і угода, швидше за все, не буде кваліфікована як повноцінний продаж”. Джерело, знайоме з цим, також підтвердило твердження, що TikTok планує співпрацю з Oracle, хоча умови угоди залишаються незрозумілими. Oracle, зі свого боку, не повідомляє, яким чином TikTok може вписатися в її існуючу стратегію або якими можуть бути її плани щодо сервісу в США.

Радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

Як обмежити перегляд небажаного контенту для дітей у TikTok? Поради для батьків

10 кращих застосунків для Android та iOS, які допоможуть Вам у навчанні

Чому слід оновлювати програмне забезпечення? Поради

Як заблокувати небажаний контакт у Facebook? – ІНСТРУКЦІЯ

Як зупинити відстеження небажаними програмами Вашої точної геолокації? ІНСТРУКЦІЯ

Як скопіювати файли на USB-накопичувач на Chromebook? – ІНСТРУКЦІЯ

Нагадаємо, виявили нову шпигунську кампанію проти користувачів Android, в рамках якої зловмисники поширюють “Pro-версію” TikTok. Шкідливе ПЗ здатне захоплювати контроль над базовими функціями пристрою – робити фотографії, читати і відправляти SMS-повідомлення, здійснювати телефонні дзвінки і запускати додатки.

Також співробітники компанії Facebook вручну переглядають запити на розкриття інформації користувачів, не перевіряючи електронні адреси тих, хто запитує доступ до порталів, призначених виключно для співробітників правоохоронних органів. Іншими словами, будь-хто, у кого є електронна адреса, може отримати доступ до порталів, де правоохоронні органи запитують дані про користувачів Facebook і WhatsApp.

З’явилася офіційно ОС Android 11, яка розповсюджується серед компаній-виробників смартфонів та розробників Android. Остання версія мобільної ОС Google фокусується на трьох ключових темах – людське життя, елементи керування та конфіденційність – і робить їх більш помітними на Вашому смартфоні.

Фахівці Колумбійського університету провели дослідження на предмет безпеки Android-додатків, і 306 додатків містили серйозні криптографічні уразливості. Найпоширенішими проблемами опинилися використання небезпечного генератора псевдовипадкових чисел, непрацюючі хеш-функції, використання режиму роботи CBC, повторне використання паролів (в тому числі ненадійних) тощо.

Уразливість BLURtooth можуть використовувати хакери для перезапису ключів аутентифікації Bluetooth. За допомогою уразливості BLURtooth зловмисник може маніпулювати компонентом CTKD для перезапису ключів аутентифікації Bluetooth і таким чином отримати доступ до підтримуючих Bluetooth сервісів і додатків на тому ж пристрої.

Поділитися
Exit mobile version