Чергове оновлення Windows 10 блокує одночасний запуск кількох ОС

3 хв. читання

В Мережі стали з’являтися скарги від користувачів на те, що після встановлення оновлення для Windows 10 гіпервізор VMware Workstation не запускається.

Проблема зачіпає тільки більш ранні версії VMware Workstation, проте навіть якщо користувач погодитися на додаткові витрати і оновить гіпервізор, проблем із сумісністю йому все одно не уникнути.

VMware Workstation — гіпервізор компанії VMware для платформ x86 і x86-64, що дозволяє запустити на комп’ютері декілька операційних систем одночасно.

Джерелом проблем є патч KB4517211, відновлювальний Windows 10 до збірки 18362.387. Крім іншого, він додає записи в базу даних сумісності Windows Compatibility, в результаті чого при спробі запуску VMware Workstation 14 і більш ранніх версій з’являється повідомлення “VMware Workstation Pro не може бути запущений на Windows”.

В обговоренні проблеми на сайті Microsoft користувачі скаржаться, що оновлення їх ліцензій VMware Workstation обійдеться в кругленьку суму. Однак у тих, хто все ж таки зважився на оновлення, перестає працювати GNS3. Крім того, нові версії VMware Workstation не працюють на деяких старих процесорах, тому апгрейд не завжди можливий.

Windows керує інформацією про сумісність за допомогою бази даних Shim під назвою sysmain.sdb, і деякі зневірені користувачі в надії все-таки запустити гіпервізор навіть намагаються замінити цей файл старішою версією. Це не дуже хороша ідея, оскільки файл є компонентом системи і його зміна може призвести до небажаних наслідків. Як би там не було, після заміни файлу версія VMware Workstation 14 і більш ранні насправді запускаються.

Ще один спосіб вирішення проблеми – заблокувати оновлення KB4517211. Однак це лише тимчасове рішення, оскільки майбутні оновлення, швидше за все, знову викличуть ту ж помилку.

windows10 hello

Нагадаємо, розробники WhatsApp тестують функцію повідомлень. що зникають. Вона вже доступна в бета-версії месенджера для Android всім, хто бере участь у програмі попереднього тестування

Масштабний сервіс для масової розсилки електронних повідомлень викрили працівники кіберполіції. Ресурс використовувався для створення бот-ферм, розсилки спамових повідомлень та реєстрацій електронної пошти, з яких здійснювалися анонімні повідомлення про замінування.

Також команда фахівців компанії OPPO ZIWU Cyber ​​Security Lab, Китайського університету Гонконгу та Сінгапурського університету управління виявили множинні уразливості в компонентах VoIP операційної системи Android.

Зауважте, що на iPhone з версією iOS 8 перестане працювати WhatsApp. Тому, щоб користуватися месенджером і надалі, Вам потрібно мати версію iOS 9 або новіше.

До речі, в Windows передбачений вбудований інструмент для шифрування під назвою BitLocker, проте він за замовчуванням довіряє стороннім SSD-накопичувачів, в яких реалізовано власне шифрування на апаратному рівні. Проте, з останнім оновленням Windows 10 операційна система перестане довіряти стороннім SSD-накопичувачам і буде сприймати їх як такі, що не використовують шифрування.

Поділитися
Exit mobile version