Для покращення сканера особи в Pixel 4 підрядники Google вдалися до шахрайства

3 хв. читання

Google тимчасово наймала співробітників для збору біометричних даних у різних людей на вулиці. В обмін на сканування особи співробітники пропонували сертифікат на $ 5 в Starbucks. Про це повідомляє видання Daily News.

За словами підрядників, їх найняло агентство Randstad і відправило на вулиці Атланти, кампуси коледжів та фестивалі в Лос-Анджелесі в пошуках безпритульних і студентів. Керівники проекту наказали підрядникам шукати різних людей і самими різними способами приховувати той факт, що особи людей сканувалися, відволікаючи і обманюючи їх. Частина підрядників просила перехожих “пограти з телефоном пару хвилин”, “протестувати новий додаток” або “зіграти в селф-гру” в обмін на сертифікат у $ 5. А в цей час смартфон збирав біометричні дані.

Учасників також відволікали для того, щоб вони не прочитали угоду про надання Google своїх біометричних даних. Як говориться в угоді, компанія може зберігати дані сканування “стільки, скільки потрібно для досягнення цілей”. Дана угода також дозволяє Google “агрегувати дані досліджень” і зробити їх анонімними, дозволяючи зберігати їх, використовувати або передавати третім особам.

Представник Google заявив, що на підставі звинувачень компанія “проведе серйозне розслідування”, оскільки така практика “отримання згоди порушує вимоги для волонтерів та суперечить підготовці”, яку їм надали. Randstad не прокоментувала ситуацію.

“Ми регулярно проводимо волонтерські дослідження. Для недавніх досліджень, що включають збір зразків осіб, є дві мети. По-перше, ми хочемо вбудувати функцію розблокування особи Pixel 4. Дуже важливо, щоб у нас були різноманітні зразки, які є важливою частиною створення інклюзивного продукту. По-друге, безпека. Розблокування особи Pixel 4 стане новим потужним заходом безпеки… “, – сказав представник компанії Google.

Нагадаємо, розробники WhatsApp тестують функцію повідомлень. що зникають. Вона вже доступна в бета-версії месенджера для Android всім, хто бере участь у програмі попереднього тестування

Масштабний сервіс для масової розсилки електронних повідомлень викрили працівники кіберполіції. Ресурс використовувався для створення бот-ферм, розсилки спамових повідомлень та реєстрацій електронної пошти, з яких здійснювалися анонімні повідомлення про замінування.

Також команда фахівців компанії OPPO ZIWU Cyber ​​Security Lab, Китайського університету Гонконгу та Сінгапурського університету управління виявили множинні уразливості в компонентах VoIP операційної системи Android.

Зауважте, що на iPhone з версією iOS 8 перестане працювати WhatsApp. Тому, щоб користуватися месенджером і надалі, Вам потрібно мати версію iOS 9 або новіше.

До речі, в Windows передбачений вбудований інструмент для шифрування під назвою BitLocker, проте він за замовчуванням довіряє стороннім SSD-накопичувачів, в яких реалізовано власне шифрування на апаратному рівні. Проте, з останнім оновленням Windows 10 операційна система перестане довіряти стороннім SSD-накопичувачам і буде сприймати їх як такі, що не використовують шифрування.

Поділитися
Exit mobile version