Galaxy Fold – найніжніший смартфон, який тільки виходив на ринок

4 хв. читання

Galaxy Fold виходить з ладу раніше, ніж стверджувала Samsung. У всякому разі, жоден інший апарат не супроводжувався такою кількістю інструкцій по акуратному використання і догляду, як оновлений Galaxy Fold.

Samsung постаралася врахувати все, що може нанести пошкодження смартфону, і навіть розрахувати приблизний цикл життя його механізму. Але, як виявилося, корейці сильно собі підлестили, заявивши, що їх новинка здатна витримати 200 тисяч складань без будь-якого збитку.

Спеціалісти сервісного центру SquareTrade вирішили з’ясувати, чи насправді Galaxy Fold здатний витримати 200 тисяч циклів складання. Для цього вони задіяли інструмент, подібний до того, на якому Samsung випробовувала смартфон на міцність. Він в автоматичному режимі складає і розкладає конструкцію, рахуючи кількість циклів. Незважаючи на те що такий сценарій тестувань далекий від реальних умов використання, він дозволяє скласти цілком чітке враження про надійність Galaxy Fold, який “посипався” менше ніж через 20 тисяч складань.

Перша перевірка працездатності смартфона сталася через 10 тисяч циклів, за підсумками якої з ним нічого не сталося. Апарат справно функціонував і не подавав ознак будь-яких порушень в роботі. На дисплеї не з’явилося жодного битого пікселя, а механізм, як і раніше складав і розкладав конструкцію в штатному режимі, не видаючи сторонніх звуків, які свідчать про несправність.

Друга перевірка була на 18,5 тисячах циклів. Фахівці SquareTrade не стали чекати круглої цифри, тому що помітили, що на дисплеї Galaxy Fold з’явилася пляма з битих пікселів. Воно виникли не в місці згину дисплейних панелей, а посеред правої частини матриці, що досить дивно, з огляду на те, що найбільше навантаження зазвичай припадає на борозну, яка проходить через дисплей, тоді як його бічні частини знаходяться у відносній безпеці.

Третю перевірку працездатності фахівці SquareTrade провели на 40 тисячах, з’ясувавши, що навіть такої кількості складань виявляється досить, щоб дисплей частково вийшов з ладу. За словами експериментаторів, певні частини екрану перестали відгукуватися на дотики. Однак через день апарат знову запрацював так само, як і до цього, дозволяючи припустити про застосування технологій самовідновлення.

Фінальна перевірка була на 120 тисячах складань. Це приблизно дорівнює кількості циклів, яке середньостатистичний користувач робить за рік. На цей раз дисплей не вийшов з ладу, хоча пляма з битих пікселів так нікуди і не поділася, а ось шарнір, який відповідає за складання, почав заїдати. Чи то така інтенсивність виявилася протипоказана апарату, чи механізм і справді не так надійний, як стверджувала Samsung, але факт залишається фактом: Galaxy Fold – це дуже ніжний смартфон.

Нагадаємо, розробники WhatsApp тестують функцію повідомлень. що зникають. Вона вже доступна в бета-версії месенджера для Android всім, хто бере участь у програмі попереднього тестування

Масштабний сервіс для масової розсилки електронних повідомлень викрили працівники кіберполіції. Ресурс використовувався для створення бот-ферм, розсилки спамових повідомлень та реєстрацій електронної пошти, з яких здійснювалися анонімні повідомлення про замінування.

Також команда фахівців компанії OPPO ZIWU Cyber ​​Security Lab, Китайського університету Гонконгу та Сінгапурського університету управління виявили множинні уразливості в компонентах VoIP операційної системи Android.

Зауважте, що на iPhone з версією iOS 8 перестане працювати WhatsApp. Тому, щоб користуватися месенджером і надалі, Вам потрібно мати версію iOS 9 або новіше.

До речі, в Windows передбачений вбудований інструмент для шифрування під назвою BitLocker, проте він за замовчуванням довіряє стороннім SSD-накопичувачів, в яких реалізовано власне шифрування на апаратному рівні. Проте, з останнім оновленням Windows 10 операційна система перестане довіряти стороннім SSD-накопичувачам і буде сприймати їх як такі, що не використовують шифрування.

Поділитися
Exit mobile version