Google Chrome буде повністю блокувати “змішаний контент”

3 хв. читання

Починаючи з наступного року, Google змінить своє ставлення до сайтів, які повністю не перейшли на HTTPS і продовжують завантажувати деякі ресурси сторінок (наприклад, відео, аудіо, зображення і скрипти) по HTTP.

Завантажуванні сайтами ресурси по HTTPS і по HTTP називаються “змішаним контентом” і являють собою проблему з самого першого дня впровадження HTTPS. Протягом декількох років браузери ігнорували проблему “змішаного контенту”, для них було важливо лише, щоб головний домен завантажувався по HTTPS.

Проте, останнім часом компанії Google і Mozilla, кожна по своєму, активно просувають HTTPS. Mozilla і її партнери запустили сервіс Let’s Encrypt, що надає безкоштовні, прості в розгортанні TLS-сертифікати. У свою чергу, Google Chrome став позначати сайти, що завантажуються по HTTP як небезпечні (Not Secure).

Тепер же Google має намір піти ще далі і змусити сайти повністю перейти на HTTPS. Починаючи з версії Chrome 79, в браузер поступово будуть вноситися зміни, які в підсумку призведуть до повного блокування “змішаного контенту” за замовчуванням. Уже в Chrome 80 “змішані” аудіо і відео будуть автоматично оновлюватися до HTTPS. У разі неможливості завантаження контенту по HTTPS, він буде блокуватися. У Chrome 81 цей підхід буде також застосовуватися до “змішаних” зображень.

google search

Нагадаємо, розробники WhatsApp тестують функцію повідомлень. що зникають. Вона вже доступна в бета-версії месенджера для Android всім, хто бере участь у програмі попереднього тестування

Масштабний сервіс для масової розсилки електронних повідомлень викрили працівники кіберполіції. Ресурс використовувався для створення бот-ферм, розсилки спамових повідомлень та реєстрацій електронної пошти, з яких здійснювалися анонімні повідомлення про замінування.

Також команда фахівців компанії OPPO ZIWU Cyber ​​Security Lab, Китайського університету Гонконгу та Сінгапурського університету управління виявили множинні уразливості в компонентах VoIP операційної системи Android.

Зауважте, що на iPhone з версією iOS 8 перестане працювати WhatsApp. Тому, щоб користуватися месенджером і надалі, Вам потрібно мати версію iOS 9 або новіше.

До речі, в Windows передбачений вбудований інструмент для шифрування під назвою BitLocker, проте він за замовчуванням довіряє стороннім SSD-накопичувачів, в яких реалізовано власне шифрування на апаратному рівні. Проте, з останнім оновленням Windows 10 операційна система перестане довіряти стороннім SSD-накопичувачам і буде сприймати їх як такі, що не використовують шифрування.

Поділитися
Exit mobile version