Google додала функцію перевірки безпеки паролів

2 хв. читання

Google інтегрувала функцію “Перевірка паролів” (Password Checkup) із обліковими записами Google. Відтепер новий інструмент буде попереджати користувача, якщо у його збережених паролів є проблеми з безпекою (наприклад, якщо вони занадто короткі або були скомпрометовані в результаті витоків).

У лютому нинішнього року Google випустила розширення Password Checkup для браузера Chrome, яке попереджає користувачів, якщо їх облікові дані були виявлені в минулих витоках, і пропонує змінити пароль.

Починаючи з 2 жовтня, функція “Перевірка паролів” інтегрована з “Диспетчером паролів”, і будь-який користувач може перевірити безпеку своїх облікових даних, просто натиснувши на відповідну кнопку в обліковому записі Google. Для того щоб скористатися інструментом, потрібно відкрити свій “Диспетчер паролів” (https://passwords.google.com) і натиснути на кнопку “Перевірка паролів”.

Нова функція перевіряє безпеку паролів за трьома критеріями: чи були вони скомпрометовані в результаті сторонніх витоків даних, використовуються вони ще на будь-яких ресурсах і чи є ненадійними і уразливими до брутфорс-атак.

google chrome simpl

Нагадаємо, розробники WhatsApp тестують функцію повідомлень. що зникають. Вона вже доступна в бета-версії месенджера для Android всім, хто бере участь у програмі попереднього тестування

Масштабний сервіс для масової розсилки електронних повідомлень викрили працівники кіберполіції. Ресурс використовувався для створення бот-ферм, розсилки спамових повідомлень та реєстрацій електронної пошти, з яких здійснювалися анонімні повідомлення про замінування.

Також команда фахівців компанії OPPO ZIWU Cyber ​​Security Lab, Китайського університету Гонконгу та Сінгапурського університету управління виявили множинні уразливості в компонентах VoIP операційної системи Android.

Зауважте, що на iPhone з версією iOS 8 перестане працювати WhatsApp. Тому, щоб користуватися месенджером і надалі, Вам потрібно мати версію iOS 9 або новіше.

До речі, в Windows передбачений вбудований інструмент для шифрування під назвою BitLocker, проте він за замовчуванням довіряє стороннім SSD-накопичувачів, в яких реалізовано власне шифрування на апаратному рівні. Проте, з останнім оновленням Windows 10 операційна система перестане довіряти стороннім SSD-накопичувачам і буде сприймати їх як такі, що не використовують шифрування.

Поділитися
Exit mobile version