Intel представила новий тип комп’ютерної пам’яті

3 хв. читання

Компанія розробила її спеціально для захисту від атак сторонніми каналами, які базуються на спекулятивному виконанні (Meltdown, Spectre, L1TF, SGXSpectre, SWAPGSAttack, Zombieload, MDS тощо).

Перераховані вище атаки базуються на принципі спекулятивного виконання, коли процесор виконує завдання заздалегідь на випадок, якщо вони знадобляться. Протягом багатьох років вважалося, що подібний підхід є одним з кращих способів оптимізації роботи і підвищення продуктивності центрального процесора. Однак із 2017 року фахівці стали виявляти в ньому серйозні недоліки, що дозволяють зловмисникам отримувати доступ до захищених даних.

З метою вирішення проблеми Intel розробила новий вид пам’яті – Speculative-Access Protected Memory (SAPM), покликаний замінити існуючі системи ЦП. В цей час SAPM існує тільки на папері, і коли буде представлений реальний прототип, поки невідомо. Інженери Intel лише опублікували “теорію і можливі опції для реалізації” з метою забезпечити “фундамент для кожного дослідника зокрема і галузі в цілому”.

Згідно з концепцією, SAPM буде забезпечувати захист на апаратному рівні і працювати з адресами як фізичної, так і віртуальної пам’яті.

Intel corp scaled

Нагадаємо, нову активність сімейства шкідливих програм Zebrocy групи кіберзлочинців Sedni виявили фахівці компанії ESET. Цього разу кампанія зловмисників спрямована на посольства та міністерства закордонних справ у країнах Східної Європи та Центральної Азії.

Завдяки WatchOS 6 смарт-годинник Apple Watch наближається до самостійного пристрою. Раніше Ви не могли б налаштувати Apple Watch без iPhone, а тепер Ви можете встановлювати та видаляти додатки, не торкаючись свого смартфона.

Також Співробітник Microsoft Аарон Лоуер (Aaron Lower) детально пояснив, як працює нова функція “Завантаження з хмари” в Windows 10 20H1 (версія 2003). В офіційному блозі Windows Insider опубліковали матеріал, в якому Лоуер розповідає про вбудовані функції повернення Windows 10 до вихідного стану, а також про розділи відновлення.

Зауважте, що Apple випустила оновлення iOS 13.1 та iPadOS раніше, ніж планувала. Це повинно виправити деякі помилки, знайдені у досить “сирій” версії iOS 13.0. Але компанія вже попереджає клієнтів про ще одну помилку, яку вона ще не виправила.

Часом трапляється, що Play Маркет перестає працювати. Які фактори на це можуть вплинути, та що робити, аби знову отримати доступ до віртуального магазину додатків, читайте у статті.

Поділитися
Exit mobile version